Tampereen Classic on salibandyn naisten TEHO Sport Suomen Cupin tämän kauden mestari. Classic voitti iltapäivän loppuottelussa Helsingin Jäähallissa SB-Pron 7-4 karattuaan hurjalla alkurynnistyksellään jo 7-1-johtoon.

Viime vuoden finaalin SB-Prolle hävinnyt Classic näytti nyt paremman vireensä alusta asti ja voitti suurimman osan kaksinkamppailuista. Alisa Pöllänen laukoi Classicin johtoon jo kolmannella minuutilla, ja tamperelaisten toisen maalin iski kakkospallosta Ella Alanko. Myös SB-Prolla oli avauserässä isoja maalipaikkoja, mutta Classicin maalivahti Kreeta Lakkala veti niissä pitemmän korren.

Pelin puolivälissä Alisa Pöllänen nosti maalin kulmalta Classicin kolmen maalin johtoon, ja vaikka Pron Karoliina Kujala perään ylivoimalla kavensikin, olivat finaalin ratkaisuminuutit käsillä. SB-Pron yrittäessä korkealta kiinni puhkoi Classic vastustajansa prässin nopeilla syötöillä ja viimeisteli murhaavasti. Alisa Pölläsen pienestä kulmasta lähettämä 4-1 lurahti maalivahti Tiltu Siltasen kainalosta helpohkosti, ja sitten iski kahdesti Eliisa Alanko ensin Nina Rantalan ja sitten Ella Alangon poikkisyötöistä.

Kolmannessa erässä Hanna Sipiläinen karkasi laidasta nostamaan tilanteeksi jo nöyryyttävän 7-1 ennen kuin SB-Pro heräsi. Viimeisellä kymmenminuuttisella Silja Eskelinen, Mirja Hietamäki ja kuudella viittä vastaan Marie Häggström kaunistelivat lukemia, mutta cupjunasta näkyi enää perävalot.

– Hyvältä tuntuu. Nyt nautitaan tämä pyhäpäivä ja sitten jatketaan harjoittelua, Classicin valmentaja Veli-Matti Koivunen maisteli.

– Isoin buusti tähän päivään tuli penkin alle menneestä perjantain sarjaottelusta, jonka jälkeen ei tarvinnut pelaajille pahemmin rähistä. Koppi oli liekeissä jo ennen peliä. Sanoin pelaajille vain, että nautitaan, ollaan hymy huulilla ja annetaan 105 prosenttia, ja tuossa on nyt tulos.

Koivunen oli ylpeä paitsi voitosta myös pelaajiensa näyttävistä otteista, jotka olivat mainiota mainosta naissalibandylle.

– Kyllä naiset vain osaavat syöttää ja laukoa komeita pusseja, enemmän voisi tulla ukkojakin lehtereille katsomaan näin komeaa peliä.

SB-Pron luotsi Nino Kinnunen ei selitellyt tappiota.

– Kovin vähän jäi analysoitavaa, oltiin alussa heikkoja ja jäätiin telineisiin. Sytyttiin pelaamaan vasta lopussa kun peli oli jo ohi. Ei millään muotoa häävi esitys meiltä, ja nyt pitää miettiä, miksi ei oltu alussa siinä vireystilassa kuin olisi pitänyt.

Cupvoitto oli Classicin naisille viides.