Maija Järvelä vastasi vammaishiihdon MM-kilpailuiden toisen päivän parhaasta suomalaissuorituksesta Cablessa, kun ylivieskalainen oli vapaan 15 kilometrin kilpailussa neljäs. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa voiton vei Ukrainan Oleksandra Kononova.

Miesten vastaavassa luokassa Ilkka Tuomisto oli vapaan 20 kilometrin kilometrillä seitsemäs. Venäjän Rushan Minnegulov voitti. Hän kuvasi hiihtoaan ”perushiihdoksi”, ei huonoksi, mutta ei hyväksikään. Paremmin perinteisellä viihtyvälle hiihtäjälle matka oli kuitenkin kelpo MM-avaus muita matkoja varten.

– Huomaa sairasteluiden jälkeen, että kestävyys on mennyt alaspäin, eikä jaksa ylläpitää hyvää vauhtia. Aika maltilla jouduin tänään aloittamaan ja kuulostelemaan tilannetta. Seitsemäs sija ei mieltä lämmitä, mutta toivottavasti tämä aukaisi paikkoja keskiviikon pertsan sprinttiin, josta odotan paljon. Tykkään siitä latuprofiilista, Tuomisto sanoi.

Juha Härkönen oli 15:s ja tyytyväinen hiihtoonsa.

– Suksi toimi loistavasti, loppua kohden luisto parani kun latupohja pehmeni ja oma suoritus oli hyvä omaa tasoa ajatellen. Hyvin jaksoin alusta loppuun. Vauhti on parantunut viime vuotta ajatellen. Huomenna lepopäivä, tiistaina kokeillaan uudestaan ampumahiihdon parissa, Härkönen sanoi.

Kelkkahiihtäjien luokassa Sini Pyy avasi MM-kisansa kympillä 11. sijalla.