EM-hiihtosuunnistuksen viimeinen henkilökohtainen matka päätyi Suomen osalta mitalijuhliin, kun Mervi Pesu suunnisti itselleen keskimatkan Euroopan mestaruuden.

– Tunsin itseni koko matkan tosi väsyneeltä ja hiihtämällä ei tuntunut pääsevän mihinkään. Nyt on aika hämmentynyt olo, että tällaisella ololla pystyi Euroopan mestaruuden saavuttamaan. Hyvällä tiellä ollaan kunnon suhteen kohti MM-kilpailuja, Mervi Pesu ihmetteli kilpailujen jälkeen.

Pesu teki tasavahvan suorituksen, johti kilpailua läpi 6 kilometrin kilpailun ja varmisti mestaruuden itselleen vajaan minuutin erolla hopealle hiihtäneeseen Ruotsin Tove Alexanderssoniin. Ruotsalaisten hyvät suoritukset saivat jatkoa pronssille hiihtäneen Josefine Engsrömin myötä. Lopussa ison virheen tehnyt Suomen Mira Kaskinen jäi harmillisesti jälleen kerran neljänneksi. Kaskisen ero pronssimitaliin oli vain 15 sekuntia.

Miesten kilpailu oli jännitysnäytelmää loppuun asti. Pisimmän korren veti Venäjän Andrei Lamov ennen Ruotsin Andreas Holmbergia ja kovan loppunousun tehnyttä Bulgarian Stanimir Belomazhevia. Suomen Staffan Tunis jäi neljänneksi kilpailun loppuosassa tehdyn huonon reitinvalinnan takia. Tunisin ero pronssimitaliin oli vain 6 sekuntia.

– Tänään oli hyvin tekninen ja fyysinen rata. Nousua ja rasteja oli paljon. Saimme monia hyviä suorituksia, hiihtosuunnistuksen päävalmentaja Eivind Tonna pohdiskeli.

EM-kisaviikko päättyy sunnuntaina suunnistettavaan viestiin.