Falunin MM-kisojen päätösmatkana hiihdetään sunnuntaina perinteisen 50 kilometriä yhteislähtönä. Suomen joukkueesta mukaan on ilmoitettu Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen. Sääennusteiden mukaan kisa-alueelle saapuu lumisadealue lauantaina ja sunnuntain kisan aikana lunta voi sataa runsaasti.

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan mahdollinen voimakas lumisade vaikuttaa kisan luonteeseen.

– Jos sitä lunta todellakin tulee sillä tavalla, että se vaikuttaa luistoon ja kertyy ladun pintaan, niin se tarkoittaa sitä, että ryhmä tulee joukkohiihtämään yhdessä, siitä on sen verran vaikea päästä karkuun, siellä on sen verran pitkiä loivia osuuksia, jotka keräävät nekin, jotka ovat siitä kärkiporukasta tippuneet, Jylhä arvioi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa on mahdollista vaihtaa sukset kaksi kertaa. Ensimmäinen mahdollisuus on viiden kilometrin jälkeen ja siitä aina sitten kymmenen kilometrin välein eli 5, 15, 25, 35 ja 45 kilometrin kohdalla on mahdollisuus suksien vaihtoon. Aamun testeissä urheilijat valitsevat sukset valmiiksi, mutta kalustoon pystytään vaikuttamaan vielä kisan aikana.

– Kisan aikanahan voi suksia voidella. Urheilija voi käydä varikolla hakemassa toiset sukset ja ne sukset, joilla on hiihdetty,voidaan ottaa voiteluun ja antaa vielä myöhemmin uudestaan.

Urheilijat varautuvat pitkään hiihtokisaan myös tankkaamalla energiavarastonsa täyteen.

– Tämmöinen energiavarastojen täytenä pitäminen tai täydentäminen tapahtuu nykypäivänä juomien kautta eli tämän iltapäivän ja huomisen aamupäivän aikana pystytään kuitenkin huolehtimaan siitä, että liikkeelle lähdetään täysin tankein. Sitten kisan aikana urheilujuoman, geelien, suolan ja muun lisäksi me pyritään varmistamaan sen, että urheilija selviää tuon 50 kilometriä niin, ettei tule sitä sippaamista.