Ekaterina ”Katja” Volkova teki puhtaan neliottelun ilman pudotuksia rytmisen voimistelun maailmancup-avauksessa Portugalin Lissabonissa. Tasaisen hyvät pisteet kaikilla välineillä toivat sijoituksen 13. kovassa seurassa.

Yksilöiden kilpailussa lauantaina oli ohjelmassa kaksi välinettä perjantain tapaan. Vanne- ja pallo-ohjelmien perjantaiset pisteet 16,800 saivat Volkovan tulosriville seurakseen nauhasta 17,000 ja keiloista 16,750.

– Katjalla tänään oli hyvä päivä – varma ja vahva tekeminen toi hyvän tuloksen tänäänkin. Pienet virheet vielä kauden ekassa kisassa mahtuivat suorituksiin, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen, kertoi valmentaja Larisa Gryadunova lauantaina heti kilpailun jälkeen Voimisteluliiton tiedotteen mukaan ja jäi jännittämään sitä, miten korkealle pisteet riittäisivät viimeisenkin ryhmän voimisteltua.

Neliottelussa Volkovan sijoitus oli 13. pistein 67,350. Välinesijoitukset olivat seuraavat: vanne 18. (16,800), pallo 14. (16,800), keilat 13. (16,750) ja nauha 12. (17,000). Kilpailuun osallistui yhteensä 48 voimistelijaa.

Toinen suomalaisvoimistelija yksilökilpailussa oli Kati Rantsi. Hänen toinen kilpailupäivänsä ei ollut yhtä onnistunut. Hänellä oli epäonnea molemmissa ohjelmissa.

– Katin jalan kipu vei tänään hänen huomionsa ja molempiin ohjelmiin tuli isot virheet. Urheilussa voi käydä kaikenlaista, joten tästäkin yritetään oppia ja mennä eteenpäin, kommentoi valmentaja Gryadunova Rantsin tilannetta.

– Nyt jatketaan töitä, hän jatkoi vielä molempien voimistelijoiden osalta.

Rantsi kilpailee jälleen ensi viikonloppuna maailmancup-kilpailussa Bucharestissa ja Volkova puolestaan huhtikuun puolessa välissä Pesarossa. Jouki Tikkanen on toinen suomalaisvoimistelija molemmissa kilpailuissa.