Snookerin MM-kisat pelataan vuosittain lajin tunnetuimmassa pyhätössä, Sheffieldin Crucible Theatressa. Toista vuotta peräkkäin turnauksessa nähdään suomalaisväriä, kun maamme ykköspelaaja Robin Hull selvitti tiensä karsintojen kautta pääsarjaan.

Ensimmäisellä kierroksella Hullia vastaan arvottiin maailmanlistan sijalla kahdeksan oleva Shaun Murphy. Englantilainen on snookerin maailmanmestari vuodelta 2005. Kovasta vastustajasta huolimatta Robin Hull on ottelun alla toiveikas.

– Pelityyliltään Murphy sopii minulle erinomaisesti. Hän ei ole mikään hinkkaaja, ja kun oma pelinikin on rohkeaa, on luvassa mieluinen vastus, Hull alustaa tiedotteessaan.

Karsintojen jälkeen Hull harjoitteli tiiviisti kaksi päivää Cruciblessa sijaitsevilla harjoituspöydillä. Jokaiselle turnaukseen selviytyneelle pelaajalle on tarjolla päivittäin kaksi puolen tunnin harjoitussessiota. Hull on harjoitellut Cruciblessa yksinään, vaikka esim. muutaman kilometrin päässä sijaitsevassa Sheffieldin snookerakatemiassa voisi myös valmistautua turnaukseen ja siellä harjoitusvastustajia olisi rutkasti tarjolla.

– Syy miksi olen harjoitellut Cruciblessa on se, että olen halunnut saada parhaan mahdollisen tuntuman kisapöytiin ja tottua kisapaikalla vallitseviin olosuhteisiin, Hull toteaa.

Avauskierroksen otteluaan edeltävän viikonlopun Hull piti kokonaan snookertaukoa. Lauantaina ja sunnuntaina hän ei edes seurannut toisten pelaajien otteluita. Alkuviikosta Hull palasi taas vihreän veran äärelle. Valmistautuminen on sujunut täysin nappiin.

– En voisi olla valmiimpi kohtaamaan Murphya. Kaikki on mennyt niin hyvin kuin vain mahdollista, Hull kertoo rentoutuneen oloisena.

Hullin kausi on ollut nousujohteinen ja MM-kisapaikka takaa miehelle pääsyn myös ensi kaudeksi ammattilaiskiertueelle.