Suomen miesten lentopallomaajoukkue Bakussa järjestettäviin Euroopan kisoihin on selvillä. Lauri Hakalan valmentamassa 12 pelaajan ryhmässä on paljon tulevaisuuden toivoja, kun puolet pelaajista on syntynyt 1994 tai aiemmin. Aiempaa maajoukkuekokemusta on vain Korson Vedon Toni Kankaanpäällä ja Rantaperkiön Iskun Aleksi Mutkalla.

Historian ensimmäiset Euroopan kisat käydään Bakussa Azerbaidzanissa 12.-28.6. Järjestäjänä toimii Euroopan Olympiakomitea (EOC). Kisoihin odotetaan 20 eri urheilulajiin noin 6000 urheilijaa 50 eri maasta.

Lentopalloturnaus pelataan 6000 katsojaa vetämässä Crystal Hallissa 13.-28.6. Mukana on 12 Euroopan kärkimaata. Suomen lohkossa pelaavat Azerbaidzhan, Ranska, Puola, Serbia sekä Turkki. Toisen lohkon muodostavat Belgia, Bulgaria, Saksa, Italia, Venäjä ja Slovakia.

Kokemusta Suomen joukkueeseen tuo erityisesti Korson Vedon yleispelaaja Toni Kankaanpää. Kankaanpää tulee maajoukkueeseen nyt neljännen kerran taukojen jälkeen. Ensimmäisen kerran 31-vuotias yleispelaaja oli maajoukkueessa jo 2004. Sen jälkeen komento on käynyt Suomi paitaan 2008 ja 2012.

Passari Petteri Penttinen on puolitoistavuotta Kankaanpäätä nuorempana joukkueen toinen kokeneempi pelimies. Penttisellä ei toki ole tilillään yhtään maaottelua.

Joukkueen kuopus on puolestaan passari Akseli Lankinen, jolla on ikää vasta 17-vuotta. Lauri Jylhä on puolestaan 18-vuotias.

Suomen joukkue kokonaisuudessaan:

Akseli Lankinen, Kuortane
Petteri Penttinen, LEKA Volley
Tuomas Koppanen, Hurrikaani-Loimaa
Aleksi Mutka, Rantaperkiön Isku
Toni Kankaanpää, Korson Veto
Lauri Jylhä, Kokkolan Tiikerit
Ossi Rumpunen, Raision Loimu
Samuli Kaislasalo, Rantaperkiön Isku
Antti Leppälä, Kokkolan Tiikerit
Antti Vallin, Korson Veto
Markus Kaurto, Team Lakkapää
Joni Savimäki, Liiga-Riento