Tänä keväänä kotimaisia kilpailuja hallinnut Jessica Timgren ja Walk-On otti ykköstilan Hollolassa kauden toisessa LähiTapiola Grand Prix – osakilpailussa. Timgren ja 12-vuotias ruuna hyppäsivät ainoina molemmat 140-145 cm kierrokset virhepisteittä ja pokkasivat voitosta 20 sarjapistettä sekä paikan Volkswagen Leading Rider –kilpailuun Laakson finaalissa.

– Minulla oli ihan sika hyvä viikonloppu, voitin Walk-Onilla kaikki kolme luokkaa, joissa starttasin, Timgren kertoi iloisena Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Uusinnanomaisesta toisesta kierroksesta muodostui jännittävä, sillä nopeana ratsastajan tunnettu Kullo Kender lähti vielä Timgrenin jälkeen radalle.

– Lähdin toiseksi viimeisenä ja Kullo oli ennen minua saanut yhden alas nopeassa ajassa ja oli vielä tulossa toisella hevosella jälkeeni. Yritin ihan kunnolla ratsastaa aikaa, toiseksi nopeimman ajan toiselta radalta tehnyt Timgren totesi.

Timgren oli kärkinelikon ainoa suomalainen, sillä muut sijat menivät virolaisille. Kokenut Rein Pill jäi A Brokilla toiseksi ensimmäisen kierroksen yhden aikavirheen vuoksi. Kullo Kender ja San Antonio oli kolmas yhdellä pudotuksella. Kenderin toinen ratsu LRK Acer sai myös yhden pudotuksen toisella kierroksella hieman tallikaveriaan hitaammassa ajassa. Kilpakentille jälleen palannut Hanna Tardiveau ja Prinz Clintus oli viides ennen virolaista Gunnar Klettenbergiä kahdella hevosellaan.

– On kiva, että virolaiset tulevat tänne kilpailemaan. Mitä enemmän meillä on ratsukoita, sitä enemmän meillä on kilpailua ja sitä enemmän ratsastajat treenaavat kotona.

Seuraava LähiTapiola Grand Prix hypätään kuukauden kuluttua Salo Horse Show´ssa. Hollolassa kauden sarjakilpailun aloittanut Timgren tähtää sarjan ja kauden huipentavan Volkswagen Leading Rider -kilpailun ja henkilöauton voittoon, aivan kuten avauskilpailun Ypäjällä voittanut Helena Wistkin.

– En ota niistä kuitenkaan paineita. Mennään ja katsotaan miten kausi tästä jatkuu. Nyt kun voitin tämän, haluan pärjätä sarjassa, vaikka ehdinkin osallistua vain kolmeen osakilpailuun ja finaaliin. Kiva kun sain autofinaalipaikan. Minulla olisi tarvetta uudelle autolle, vaikka finaali on vain yksi luokka, jossa voi tapahtua mitä vaan.