Tampereen Pyrinnön Venla Niemi otti lauantaina suunnistuksen naisten Huippuliigan voiton Tampereen Särkänniemessä. Niemi oli voiton jälkeen huojentunut, sillä kunto on kehittymässä oikeaan suuntaan.

– Suoritukseen en ole vielä tyytyväinen, mutta helpottunut olen. Hyvään suuntaan olen menossa ja pääasia, että nyt tämä on kivaa, Niemi kuvasi voittofiiliksensä kisan jälkeen.

Särkäniemen sprinttiradalla oli muutaman pitkän välin höysteenä runsaasti lyhyitä rastivälejä.
– Se sopii minulle, että rasteja on paljon. Kisa oli muuten niin lyhyt, että koko ajan oli kiire kiihdyttää, Niemi kertasi.

Niemen voitto heltisi seitsemän sekunnin erolla ennen Hiidenkiertäjien Jenny Patanaa, joka oli tiukan sekuntikisan nopein. Patana on viimeisen vuoden aikana hivuttautunut pykälä kerrallaan kohti naisten kärkisijoja. 25-vuotiaan Patanan panostus erityisesti sprinttiin alkaa tuottaa tulosta.

– Suunnistus jäi vielä vähän jalkoihin. Kotona 1,5-vuotias Minttu-tyttö vie ajatukset muuhunkin kuin suunnistukseen ja tuo tasapainoa elämään, paljasti Patana sprinttivireensä taustoja.

Yksittäiset sekunnit erottivat sijoille 2-5 suunnistaneet Patanan, Kooveeta edustavan pitkän matkan maailmanmestari Svetlana Mironovan, hiihtosuunnistuksen MM-mitalistin Mira Kaskisen ja viidenneksi sijoittuneen Anna Närhen.

Ensimmäisen osakilpailun voittanut Saila Kinni jäi nyt kahdeksanneksi.

Lähde: Suunnistusliiton tiedote