Itävallassa pelatut beach volleyn Euroopan mestaruuskisat päättyivät sunnuntaina latvialaistuuletuksiin. Aleksandrs ”The Lion King” Samoilovs ja Janis Smedins nappasivat kahden edellisvuoden hopeamitaleiden jatkoksi nyt EM-tittelin.

Loppuottelussa he kaatoivat italialaisparin Alex RanghieriAdrian ”Sky ball” Carambula pistein 21–18, 21–18. Myös alkulohkossa latvialaiskaksikko oli voittanut joukkueiden välisen keskinäisen pelin.

Miesten pronssitaistossa Reinder NummerdorChristiaan Varenhorst oli lukemin 21–18, 21–16 vahvempi toista hollantilaisparia Alexander Brouwer – Robert Meeuwsen.

Naisissa saksalaisparin ylivoimaa

Saksalaispari Laura LudwigKira Walkenhorst voitti lauantaina naisten beach volleyn Euroopan mestaruuden ylivoimaiseen tyyliin. Loppuottelussa he kaatoivat venäläiset Evgenia Ukolovan ja Ekaterina Birlovan 21–18, 21–18. Ludwig ja Walkenhorst hävisivät Itävallassa pelatussa turnauksessa vain yhden erän.

– Tämän takana on kova päivittäinen työ. Rakastamme lajia ja lopputulos on tässä, Ludwig iloitsi finaalin jälkeen.

Klagenfurtin EM-mitali oli 29-vuotiaalle Ludwigille jo peräti kahdeksas – kolme niistä on tullut Walkenhorstin kanssa.

– Toivottavasti mitaleita tulee vielä lisää. Tie Rioon tulee olemaan joka tapauksessa raskas. Saksassa on muitakin todella hyviä pareja, Ludwig totesi.

Klagenfurtin naisten pronssiottelussa puolalaiskaksikko Kinga Kolosinska – Monika Brzostek voitti slovakialaiset Natalia Dubovcovan ja Dominika Nestarcovan 21–17, 22–20.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto