Naisten 4×400 metrin viestinjuoksu oli Jamaikan ja Yhdysvaltain välinen kaksinkamppailu, joka päättyi Jamaikan voittoon maailman tämän vuoden kärkiajalla 3.19,13 Yhdysvaltain hävittyä 0,31 sekuntia.

Jamaikan Christine Day tuli ensimmäiseen vaihtoon kuuden metrin etumatkan turvin ajassa 50,5. Hitaasti aloittanut Britannian Christine Ohuruogu nousi loppusuoralla toiseksi ohi pahoin kangistuneen Yhdysvaltain Sanya Richards-Rossin. Heidän osuusaikansa olivat 51,3 ja 51,5.

Jamaikan kokeneen joukkueen täydentäjäksi toiselle osuudelle asetettu 21-vuotias Shericka Jackson juoksi loistavasti 49,4 ja Jamaika oli karkaamassa kohti mestaruutta. Yhdysvaltain Natasha Hastings juoksi osuutensa sekunnin Jacksonia hitaammin 50,4 ja Ranskan Marie Gayot kolmanneksi nopeimmin 50,6.

Allyson Felixin kolmas osuus oli suoraan pikajuoksun taivaasta. Hän ajoi Jamaikan yli kymmenen metrin etumatkan kiinni ja vaihtoi selvästi ensimmäisenä. Felixin osuusaika oli fantastinen 47,72. Jamaikan Stephenie Ann McPherson juoksi osuutensa 50,19 ja Britannian Eilidh Child kolmanneksi nopeimmin 50,61.

Jamaikan 33-vuotias ankkuri Novlene Williams-Mills sai viestikapulan pari metriä jäljessä maailmantilaston kolmosta Francena McCororya. Mutta aiemmin kahdeksan kertaa MM-kilpailuissa tai olympiakisoissa 4×400 metrin hopea- tai pronssimitalilla palkittu veteraani oli päättänyt kruunata uransa maailmanmestaruuteen.

McCorory lähti erittäin kovaa. Williams-Mills koetti parhaansa mukaan peesata. Ero oli kasvanut jo neljään metriin, mutta jo vuoden 2004 olympiakisoissa ensimmäisen mitalinsa juossut Williams-Mills taisteli loppusuoralla ohi. Hänen osuusaikansa oli koko viestin toiseksi nopein 49,14. McCorory juoksi 49,93.

Britannian 20-vuotias ankkuri Seren Bundy-Davies onnistui pitämään takanaan Venäjän Ksenja Aksjonovan (o.s. Ustalova) ja Britannia palkittiin pronssimitalein. Nigerian ankkuri Patience Okon George juoksi osuutensa 50,76, muttei ehtinyt takaa enää mitaleille ja Nigeria oli viides ennen Ukrainaa.

Ranska menetti mahdollisuutensa erittäin heikkoon kolmanteen osuuteen. Ranskan ankkuri Floria Guei juoksi kuitenkin vielä osuutensa alle 50 sekunnin 49,95 ja nosti Ranskan seitsemänneksi ohi Kanadan.

Nopeimman ajan juossut Felix saavutti jo 12. mitalinsa MM-kilpailuiden historiassa. Se on naisurheilijoista toiseksi eniten Merlene Otteyn jälkeen. Maailmanmestaruuksia Felix on voittanut naisurheilijoista eniten. Hänen mitalijakaumansa MM-kilpailuista on yhdeksän kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Teksti: SUL