Jenna Laukkanen venyi Suomen ennätykseen 100 metrin rintauinnin alkuerissä Kazanin MM-kisoissa. Ajallaan Laukkanen selviytyi mukaan maanantai-illan MM-välieriin.

Sotkamolainen kauhoi 0,24 sekunnin parannuksen kesäkuiseen ennätykseensä lukemin 1.07,58. Se toi 16. sijan ja välieräpaikan. Rion olympiauintien A-raja alittui jo toistamiseen.

– Olen tosi tyytyväinen vaikka pientä viilattavaa siinä olikin, startissa vähän paketti aukesi ja käännös tuli tosi kaukaa, mutta oho, mikä aloitus, Laukkanen kommentoi Uimaliiton tiedotteessa.

Laukkanen joutui tosissaan jännittämään jatkopaikkaansa, sillä hän pääsi välieriin viimeiseltä sijalta vain kahden sadasosasekunnin turvin. Maanantai-illan välierät uidaan klo 17.58 alkaen, aika Kazanissa ja Suomessa on sama.

Matias Koski puolestaan pettyi 200 metrin vapaauintiinsa. Hän aloitti kisan mallikkaasti ihan ennätysvauhtinsa tuntumassa, mutta lopussa vauhti hiipui aikaan 1.51,00. Kolmisen viikkoa sitten Koski kukisti Yhdysvaltain Ryan Lochten tuloksella 1.47,65.

– Kolmannella viisikymppisellä iski kauheat hapot, Koski toteaa Uimaliiton tiedotteessa.

Oma ennätys olisi vienyt hänet jatkoon, sillä välieriin tarvittiin 1.47,73.