Miesten 4×400 metrin alkuerät olivat tasoltaan loistavat. Kymmenen joukkuetta juoksi alle kolmen minuutin haamurajan, mutta näistä Bahaman juoksu hylättiin vaihtorikon vuoksi. Keväällä Bahama sijoittui MM-kilpailuissa toiseksi.

Martyn Rooney ankkuroi Britannian ensimmäisen erän voittoon ajalla 2.59,05. Belgia juoksi maansa ennätyksen 2.59,28 joukkueella johon kuului kolme Borléen veljestä. Ranska selviytyi finaaliin kolmantena ajalla 2.59,42 ja Venäjä aikavertailusta ajalla 2.59,45. Hylätty Bahaman joukkue juoksi noin 2.59,2.

LaShawn Merritt ja David Verburg eivät juosseet vielä Yhdysvaltain joukkueessa, joka voitti toisen alkuerän kauden kärkiajalla 2.58,13. Mainiot ajat 2.58,67 ja 2.58,69 juoksivat myös Trinidad & Tobago ja Jamaika, vaikka alkueristä Trinidad & Tobagolta vielä puuttui Machel Cedenio ja Jamaikalta Rusheen McDonald.

Aikavertailusta finaaliin selviytyivät Kuuba ajalla 2.59,80 ja maansa ennätyksen 2.59,95:een parantanut Botswana, jonka joukkueessa 800 metrin juoksija Nijel Amos pinkoi toisen osuuden loistavasti. Luguelín Santos ankkuroi Dominikaanisen tasavallan myös komeaan maansa ennätykseen 3.00,15.