Ratakävelyn Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ja kävelymaaottelu kilpailtiin lauantaina Espoossa Leppävaaran stadionilla, aurinkoisessa ja lämpimässä, mutta hivenen tuulisessa säässä.

Taika Nummi Espoon Tapioista loisti auringossa ja tykitti huimalla soolokävelyllä Pohjoismaiden mestariksi 19-vuotiaiden 5000 metrillä. Voittoaika 22.08,82 on uusi 17-vuotiaiden Suomen ennätys.

Nummen hieno aika oikeuttaa 17-vuotiaiden maailmantilastossa kolmanteen sijaan. Hänestä on hyvää vauhtia kasvamassa Suomen seuraava kävelyn arvokisaedustaja.

Aina aurinkoinen Taika Nummi loi myös Suomen joukkueen kapteenina uskoa muihin ja Suomen kävelijät voittivat maaottelun ylivoimaisesti. Maaotteluun kuuluneista kahdeksasta sarjasta Suomi voitti seitsemän.

Suomi voitti tänäkin vuonna Pohjoismaisen kävelymaaottelun, niin kuin on voittanut jo 25 vuotta peräkkäin. Norjasta oli mukana hyvä joukko nuoria lupaavia kävelijöitä, joista parasta vauhtia piti 19-vuotiaiden miesten 10000 metriä ajalla 44.38,73 voittanut Fredrik Væng Røtnes.

Ruotsin ainoa edustaja oli omakustanteisesti seura-asu päällään kilpailemaan saapunut Christer Svensson. Tulevaisuudessa jouduttaneenkin keskustelemaan maaottelun mahdollisesta uudistamisesta.

Teksti: SUL