Slovakialainen Matej Tóth oli miesten 50 kilometrin kävelyn selvä voittaja Pekingin MM-kisoissa. Suomalaisista parhaiten menestyi Aku Partanen.

Ennen kisaa sinivalkoisista eniten odotettiin kokeneelta Jarkko Kinnuselta. Kinnunen kärsi kuitenkin kuluttavasta vaivasta rankan reitin aikana – vatsa ei toiminut kuten piti, joten vessapaperille oli käyttöä.

Näin 30 kilometrin kohdalla Kinnunen oli jo joutunut jättäytymään Partasesta. Partanen selvisikin maaliin ensimmäisenä suomalaisista ja sijoittui 18:nneksi.

Ei Partasenkaan matkanteko silti ongelmitta sujunut. Ongelmia toivat kaksi varoitusta. Huomautukset tulivat virheellisestä polvikulmasta.

Kinnunen, joka kävi käymälässä kisan aikana useasti, taisteli sijalle 32.

Kisan kolmas suomalainen, ensikertalainen Aleksi Ojala, joutui keskeyttämään.

Tóthin takana hopeaa nappasi Australian Jared Tallent. Kolmas sija meni Japanin Takayuki Taniin nimiin.