Perjantain tapaan iranislaisjoukkue Paykan otti voiton Suomen miesten lentopallomaajoukkueesta Seinäjoella myös lauantaina. Seurajoukkueiden MM-kisoihin valmistautuvan Paykanin voittonumerot olivat Suomen EM-kenraalissa 2-3 (25-19, 25-20, 17-25, 22-25, 13-15).

Suomi hallitsi ottelun kahta ensimmäistä erää, mutta menetti otettaan kolmannessa. Neljänteen se sai loistavan alun johtaen sitä jo 7-0 Niklas Seppäsen syöttövuorolla. Paykan raastoi itsensä kuitenkin takaisin peliin Farhad Ghaemin huikean tsemppaamisen myötä ja nousi erävoittoon 22-25. Viides erä oli tasainen, joka ratkesi lopulta niukimmalla mahdollisella erolla vieraille.

Suomi aloitti pelin seitsikolla Tervaportti, Ojansivu, Sivula, Kunnari, Sinkkonen, Siirilä, Kerminen. Toiseen erää päävalmentaja Tuomas Sammelvuo vaihtoi yleispelaajiksi Antti Siltalan ja Niklas Seppäsen. Kolmanteen peliin tulivat puolestaan keskelle Jukka Lehtonen ja Konstantin Shumov, liberoksi Pasi Hyvärinen sekä hakkuriksi Mikko Oivanen. Neljänteen passarin paikan sai Ville Juntura.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo käänsi katseita jo luonnollisesti ensi perjantaihin ja alkaviin EM-kisoihin.

– Aikalailla peli oli samanlainen kuin eilen. Kun päästetään vastustaja peliin mukaan, niin totta kai ne rupeavat pelaamaan. Mutta, ei tätä jäädä nyt pohtimaan liikaa. Aistimme kyllä, että olemme valmiita EM-kisoihin!

– Nyt vähän happea ja palautumista. Sitten virkein mielin ensiviikkoon. Edelleen luotto joukkueeseen on hirveän suuri, päävalmentaja totesi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote