Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela on nimetty ensimmäisten suomalaisurheilijoiden joukossa Rio de Janeiron olympiajoukkueeseen.

Mäkelä-Nummela varmisti olympiamaapaikan Suomelle toukokuussa Larnakan maailmancupissa, kun hän oli kisan ykkönen. Mäkelä-Nummela sijoittui Bakun Euroopan kisoissa viidenneksi ja kuului Suomen hopeaa voittaneeseen joukkueeseen Italian Lonatossa järjestetyissä MM-kilpailuissa.

Rion kisat ovat Mäkelä-Nummelan kolmannet olympialaiset, sillä hän voitti Pekingissä 2008 olympiakultaa ja sijoittui neljä vuotta myöhemmin Lontoossa seitsemänneksi. Hän on Suomen viimeisin kesäkisojen olympiavoittaja. Samalla Mäkelä-Nummela nousee jakamaan perhe-ennätystä: myös hänen aviomiehensä Matti Nummela on edustanut Suomea trap-ampujana kolmissa olympiakisoissa.

– Hiljaisesti toivoin, että oma nimi huudetaan jo nyt. Se antaa tekemiselle rauhan ja rentouden. Olympiakulta tuli heti ensimmäisissä kisoissani Pekingissä, mutta edelleen minulla on vahva halu menestyä ja saada huipputulos aikaan Riossa, Mäkelä-Nummela sanoo Ampumaurheiluliiton verkkosivuilla.

Lähde: Ampumaurheiluliiton verkkosivut.