Lähes kolme vuorokautta kestänyt matka Helsingistä Meksikon Puerto Vallartaan vei parhaimman terän Riikka Lehtosen ja Taru Lahden otteista beach volleyn World Tourilla.

Torstain selkeät 0-2 -tappiot hollantilaisparille Rimke BraakmanJolien Sinnema sekä italialaisille Laura Giombini ja Agata Zuccarelli tarkoittivat sitä, että jatkopaikka ratkaistiin perjantaina alkulohkon päätöspelistä emäntämaan kaksikkoa Candelas BibianaAna Rios vastaan.

Lehtosen ja Lahden hermot pitivät hyvin kotiyleisönsä edessä pelanneita meksikolaisia vastaan – tuloksena puhdas 2-0 (21-15, 21-16) -voitto ja paikka 24 parhaan joukkoon.

– Paransimme eilisestä ja se riitti voittoon, vaikka ei vielä terävintä peliä ollutkaan. Kuumuus ja kosteus ovat aivan järjettömiä, mutta hyvin ne kestimme, Lahti totesi.

Suomalaiskaksikon turnaus päättyi kuitenkin jo jatkopelien ensimmäisellä kierroksella niukkaan 1-2 (21-19, 13-21, 13-15) -tappioon kanadalaisparille Melissa Humana-ParedesTaylor Pischke. Lehtosen ja Lahden sijoitus Puerto Vallartassa oli lopulta jaettu 17:s.

– Emme pelanneet omalla tasolla koko turnauksessa ja se tietysti harmittaa. Ei auta kuin ottaa opikseen tästä, Lahti harmitteli.

Meksikosta suomalaisten saamat 180 pistettä huomioidaan ensi maanantaina julkaistavassa tuoreessa olympiarankingissa. Naisten World Tourin päätösturnaus pelataan kahden viikon kuluttua Antalyassa, jonne myös Lehtonen ja Lahti matkustavat.

– Turkissa uuteen nousuun, kaksikko päätti.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote