Belgia kohtaa Iso-Britannian viikonlopun kestävässä tenniksen Davis Cupin finaalissa Gentissä, Belgiassa.

Belgia ei ole ollut finaalissa vuoden 1904 jälkeen, eikä heiltä löydy myöskään kyseisen turnauksen mestaruutta. Iso-Britannia on yhdenksänkertainen mestari, mutta ei ole voittanut Davis Cupia 79 vuoteen.

Iso-Britannian joukkuetta johtaa Andy Murray (ATP ranking 2). Murray ei ole hävinnyt yhtään kaksinpeliä Davis Cupissa tänä vuonna. Brittien toinen kaksinpelaaja on joukkueessa debyytin tekevä 20 vuotias Kyle Edmund (ATP ranking 100). Nelinpelissä Andy Murrayn partrerina pelaa hänen isoveljensä, Jamie Murray.

Belgian joukkue ei ole niin nimekäs, mutta se on yllättänyt tänä vuonna muun muassa välierissä ennakkosuosikin Argentiinan. Belgialle ensimmäistä Davis Cup -mestaruutta on hakemassa sama joukkue kuin Argentiinaa vastaan. Ykköspelaajana on David Goffin (ATP ranking 16), joka on noussut nopeasti maailman kärkikastiin. Toisena kaksinpelaajana Belgialla on Steve Darcis (ATP ranking 84), joka muistetaan parhaiten shokkivoitosta Rafael Nadalia vastaan vuoden 2013 Wimbledonissa. Lisäksi mukana on Ruben Bemelmans ja Kimmer Coppejans, jotka ovat molemmat sadan ulkopuolella rankingissa.

Finaalin turvallisuujärjestelyt tulevat olemaan huipussaan Belgiassa olevan terrorismiepäilyjen ja tutkinnan vuoksi. Gent sijaitsee reilu 50 kilometriä pohjoiseen maan pääkaupungista Brysselistä, jossa edelleen pätee korkein mahdollinen terrorismiuhka-varoitus.

Voittajaa on erittäin vaikea ennustaa, sillä molemmat joukkueet ovat hyvin arvaamattomia. Jo tänään pelattavat kaksinpelit ovat erittäin tärkeässä roolissa viikonlopun kokonaistuloksen kannalta.

Davis Cup -finaalin kaavio

Päivä yksi: David Goffin v Kyle Edmund; Ruben Bemelmans v Andy Murray
Päivä kaksi: Kimmer Coppejans/Steve Darcis v Jamie Murray/Andy Murray
Päivä kolme: David Goffin v Andy Murray, Ruben Bemelmans v Kyle Edmund