Suomen krikettimaajoukkue kokoontuu tulevana viikonloppuna (27.-29.11.2015) Kuortaneelle hiomaan taitojaan ensi kevään MM-karsintoja varten. Tekniikkaharjoitusten lisäksi joukkue hakee vauhtia krikettipalloon keihäsvalmentaja Petteri Piirosen avulla. Suomen krikettimaajoukkue on cross-laji-lähestymisessään keihään suhteen lajin uranuurtajia.

Suomi lähettää joukkueen kahdeksatta kertaa kriketin MM-karsintoihin. Karsinnat pelataan ensi keväänä. Suomen maajoukkue on koottu kahteen karsintapäivään osallistuneiden joukosta. Joukkueessa on mukana mm. kapteenina toimiva, Afganistanista Suomeen 14-vuotiaana poikasena muuttanut Zahidullah Kamal.

Suomen krikettimaajoukkue on tänä vuonna käynyt läpi tarkan valintaprosessin ja on huolella valittu. Kesäkauden ulkopuolella on laadittu kova treeniohjelma, johon kuuluu sekä tiukkaa lajitaitojen harjoittelua että voiman ja kestävyyden vahvistamista. Harjoitusohjelman lisäksi nyt haetaan menestystä vähän epätavallisemmilla keinoilla keihäänheiton kautta.

– Krikettiväen piirissä on jo pitkään kiinnitetty huomiota keihäänheiton ja krikettisyötön liikeratojen samankaltaisuuksiin. Kun selvisi, että tämän vuoden kaikki keihäänheiton MM-mitalistit harjoittelevat Kuortaneella krikettimaajoukkueen tapaan, päätimme ehdottaa yhteistyökokeilua Urheiluopiston johdolle. Näin ollen Petterin vieraileminen viikonlopun leirillä on mahtava lisäinspiraatio pelaajille, Suomen Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage summasi uuden projektin alkua liiton tiedotteessa.

– Olemme viestineet harjoitusviikonlopusta ja siihen liittyvästä yhteistyöstä keihäsväen kanssa muutamille muillekin eurooppalaisille krikettiliitoille. Tällä pioneeriprojektilla Suomen Krikettiliitto avaa mahdollisuuksia lajien väliselle yhteistyölle sekä Suomessa että sen rajojen ulkopuolella. Kuortaneella on tunnetusti maailman parhaat keihäänheiton harjoitusolosuhteet, ja tarkoituksena on, että ammattimainen kriketin harjoittelu Kuortaneen Urheiluopistolla tulisi samalla tunnetuksi laajemminkin krikettimaailmassa. Brittiläisten joukkueiden kanssa on jo käyty keskusteluja mahdollisista yhteisleireistä vuoden 2016 aikana, sanoo Armitage.

– Olemme tehneet kovasti töitä sen eteen, että pääsisimme edustamaan maatamme. On suuri kunnia saada maailman paras keihäsvalmentaja ohjaamaan ja valmentamaan meitä. Hänen läsnäolonsa ja osallistumisensa on meille suuri inspiraation lähde ja odotamme kovasti tätä mahdollisuutta ammentaa lisäoppia heittotekniikasta, kertoo maajoukkueen kapteeni ”Nicky” Kamal.