Suomen Arslan Khataev, 17, nyrkkeilee lauantaina A-junioreiden (17-18 vuotiaat) Euroopan mestaruuskilpailujen sarjan 56 kiloa loppuottelussa Puolassa, Kolobrzegin kaupungissa. Perjantaina Khataev ansaitsi loppuottelupaikan kukistamalla Georgian Gagik Pozoyanin kaikin tuomariäänin 3-0.

Porvoolaisnyrkkeilijä aloitti ottelun heti hienosti ja hallitsi ottelua selvästi erinomaisella liikkeellä ja vastalyönneillä. Myös lähiottelutilanteissa Khataev oli vastustajaansa parempi. Toisen erän alku jatkui Khataevin hallinnalla, mutta tilannetta sekoitti kehätuomarin sitomisesta Khataeville antama varoitus.

Varoituksesta huolimatta Khataev piti päänsä kylmänä ja nyrkkeili viimeisestä kolmannesta erästä selvän voiton. Khataev onnistui liikkumaan sivuille georgialaisen rynniessä ja iskemään samalla osumia. Näin kaikki ottelun arvostelutuomarit näkivät Khataevin ottelussa parempana.

Suomen valmentaja Askar Sarsenbayev kuvaili ottelun kulkua:

– Loistava ottelu Arslanilta. Hän käytti hyvää liikkumista ja voitti ottelun kaikki erät. Ainostaan toisen erän varoitus hieman hankaloitti tilannetta, mutta se ei vaikuttanut lopulta paljoa,

Lauantaina sarjan 56 kiloa loppuottelussa Khataev saa vastaansa Italian Raffaele di Serion, joka löi välierissä romanialaisen vastustajansa. Aiemmin turnauksessa di Serio on kukistanut myös Skotlannin, Espanjan ja Englannin edustajat.

Lähde: Suomen nyrkkeilyliitto ry:n tiedote