Olli Tuominen ponnahti squashin Hongkongin avointen karsinnoista pääsarjaan maanantaina. Jatkopaikka karsinnan toisella kierroksella ratkesi 3–2-voittoon Englannin Eddie Charltonista. Eränumerot olivat Tuomisen eduksi 12–10, 10–12, 4–11, 11–8, 11–9.

Charlton on rankattu Tuomista alemmaksi, mutta hän tarjosi suomalaiselle todella kovan vastuksen. Hän tasoitti vielä ratkaisevassa viidennessä erässä Tuomisen 9–6-johdon ennen kuin Tuominen taisteli erän lopullisesti edukseen.

– Olen helpottunut, kun sain väännettyä pelin kotiin. En ollut tänään riittävän terävä ja lyönnit oli epätarkempia kuin karsinnan avausottelussa. Lepopäivä ennen pääsarjaa tekee hyvää, Tuominen kommentoi 74 minuuttia kestänyttä ottelua tiedotteessaan.