Iittiläinen Jani Töyrylä voitti kaksi kultamitalia ja yhden pronssin down-urheilijoiden yleisurheilun MM-kilpailuissa Etelä-Afrikan Bloemfoenteinissa 21.-27. marraskuuta.

Töyrylä voitti Mosaic-luokan keihäänheiton ja kolmiottelun sekä sijoittui kolmanneksi sadalla metrillä. Suomalaisten neljän mitalin saldon täydensi kouvolalainen Joonas Elo, joka voitti hopeaa T21-luokan keihäänheitossa.

Elon ja Töyrylän lisäksi suomalaisurheilijoista kisoihin osallistuivat ensikertalaisina kotkalainen Juho Oksman ja tamperelainen Eliel Nikkola. He jäivät vielä tällä kertaa mitalien ulkopuolelle.

– Pojat ovat tyytyväisiä suorituksiinsa tulokkaat Juho ja Eliel selviytyivät loistavasti, valmentaja Jukka Lahti summasi kisarupeaman.

Neljän urheilijan joukkue mahdollisti suomalaisille myös viestiin osallistumisen. Nelikko juoksi 4×100 metrin viestissä viidenneksi ajalla 69,68.

Etelä-Afrikan kisat olivat järjestyksessään kolmannet down-urheilijoiden kansainvälisen IAADS-järjestön yleisurheilun MM-kilpailut. Kisoissa urheilijat ovat jaettu kahteen luokkaan tasapuolisen kilpailuasetelman varmistamiseksi. T21-luokassa kilpailevat urheilijat, joilla on downin oireyhtymän yleisin muoto, trisomia 21. Mosaic-luokassa kilpailevat urheilijat, joilla on harvinaisempi downin oireyhtymän muoto.

Lähde: Suomen vammaisurheilu- ja liikunta VAU:n tiedote