Joukkuevoimistelijoiden kausi käynnistyy maailmancupilla tulevana viikonloppuna Budapestissa,Unkarissa. Suomen lähtökohdat kauteen ovat moneen vuoteen verrattuna poikkeukselliset; kilpailuihin lähdetään hallitsevana maailmanmestarina.

Suomea edustaa kilpailuissa neljä joukkuetta: Tampereen voimistelijoiden hallitseva maailmanmestaruusjoukkue ja viime kauden maailmancupissa hopeaa voittanut Minetit, MM-kilpailuissa ja maailmancupissa neljänneksi voimistellut Olarin Voimistelijoiden OVO Team sekä lokakuun karsinnoista paikan saaneet Pakilan Voimistelijoiden Glorian ja Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa.

– Kausi käynnistyy mielenkiintoisesta tilanteesta. Joukkueilla on uusitut ohjelmat ja hieman uudistuneet kokoonpanot. Joukkueet ovat vahvistuneet ja niihin on noussut juniorijoukkueista uusia voimistelijoita, kertoo joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola.

Maailmancupin toinen osakilpailu järjestetään Espoossa 19-20.3. Kolmas osakilpailu voimistellaan huhtikuussa Sofiassa, Bulgariassa ja kauden päättävä neljäs osakilpailu toukokuussa Barcelonassa.

Myös EM-kilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa lajin historiassa. Ne järjestetään maailmancupin avausosakilpailun jälkeen Tartossa helmikuussa.

Lähde: Suomen voimisteluliiton tiedote