Kimmo Lehtonen ei antanut nuorempien hyppiä silmilleen Talissa keilatun toisen Rankingosakilpailun missään vaiheessa, vaan rullasi selvään, yli 200 pisteen, voittoon pitkän päivän päätteeksi.

Lehtonen aloitti Rankingosakilpailun heti 11 kaadolla, mutta ei saanut sitä viimeistä, vaan tulokseksi tuli 299. Tuosta lähtien aina yli yhdeksäntuntisen kilpailun viimeiseen heittoon kärkipaikkaa piti hallussaan vain yksi mies, Kimmo Lehtonen. Hän karkasi ensimmäisessä kahdeksan sarjan karsintaosassa reilun sadan pisteen etumatkalle ja pystyi matkalla tekemään jopa täydellisen 300 pisteen sarjan.

Ero kaventui hieman kuuden sarjan jatkopelissä, mutta illan kruunanneessa mies-miestä-vastaan osassa Lehtonen jyräsi sitten ylivoimaiseen voittoon. Eroa kakkoseksi pelanneeseen Joonas Jehkiseen tuli reilut 200 pistettä tuloksin 5156-4913. Kolmanneksi kiri nuori Ville Rajala vain kahdeksan pistettä Jehkisen perässä.

Kilpailun aloitti aamukymmeneltä 90 Suomen kärkipään keilaajaa, jotka sitten kahdella katkolla karsittiin kahdeksaan, jotka pelasivat lopuksi round robinin. Kaikkiaan sarjoja tälle oktetille tuli 21 ja päivälle pituutta yli yhdeksän tuntia.

Lehtonen oli tyytyväinen päiväänsä ja kertoi salaisuuden menestykseensä.

– En ole paljoa viime aikoina keilannut, mutta olen treenannut fysiikkaa tosi paljon ja ahkerasti. Sen takia keilaaminen on nykyisin helpompaa, heitto lähtee rennosti ja paremmin. Jaksan myös pidempään ja se näkyi tänään. Vaikka pelasimme koko päivän, pystyin tekemään tosi hyviä heittoja ihan loppuun saakka.

– Arvostan tämän voiton korkealle, mutta tällainen ylivoima oli kyllä yllätys. En muista näin täydellistä päivää pitkällä urallani. Oli ihan mieletön päivä, tein viiden ja kahdeksan sarjan ennätykseni, kolmesatasen ja voiton Ranking-turnauksen ylivoimaisesti, Kimmo hehkutti.

Lopputulokset:
1. Kimmo Lehtonen Tornados, Helsinki 5156
2. Joonas Jehkinen Mainarit, Varkaus 4913
3. Ville Rajala Bay, Lahti 4905
4. Juuso Tiainen Siniset, Riihimäki 4834
5. Juhani Tonteri Bay, Lahti 4738
6. Teemu Putkisto Bay, Lahti 4665
7. Matti Virta TKK, Tampere 4643
8. Petteri Salonen TKK, Tampere 4493

Lähde: Suomen Keilailuliitto