Puolimaratonin ennätys Arabiemiraattien Ras al-Khaimahissa kertoi Anne-Mari Hyryläiselle, että harjoittelu kohti Rio de Janeiron olympiamaratonia on aikataulussa.

Hyryläinen juoksi Ras al-Khaimahissa ajan 1.12.27, joka riitti neljänteentoista sijaan. Tulos vie Hyryläisen, 37, viidenneksi kaikkien aikojen kotimaan tilastossa ja on paras suomalaisnaisen tekemä aika kuuteentoista vuoteen.

– Treenit ovat menneet hyvin. Nyt olen saanut hyvin myös vauhtia menoon. Se on ollut minulle ongelma, mutta nyt vauhtitreenejä on tehty aika paljon, Hyryläinen sanoo Urheiluliiton tiedotteessa.

– Kisa meni aika lailla nappiin. Ensimmäinen kymppi (34.09) meni vähän liiankin lujaa, mutta jaksoi silti hyvin loppuun asti. Aika tasainen kisa minulta.

Hyryläisen entinen ennätys oli 1.15.06. Ras al-Khaimahissa tehty tulos alitti kirkkaasti myös Amsterdamin heinäkuisten EM-kisojen tulosrajan 1.15.00 tulosrajan.

– EM-puolimaraton on ilman muuta kesän ohjelmassa, jos valinta joukkueeseen tulee, vaikka se onkin vain kuukautta ennen Rion olympialaisia, Hyryläinen kertoo.

Lähde: Suomen Urheiluliitto