Nyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa raskaansarjan WBC-liiton Silver MM-ottelussa ranskalaisen Johann Duhaupasin. 12-eräiseksi suunniteltu kamppailu käydään Hartwall Arenalla lauantaina 2. huhtikuuta.

Kyseessä on 32-vuotiaan Heleniuksen ehdottomasti suurin ottelu hänen urallaan. Aikaisemmista 22 kamppailusta ahvenanmaalainen on poistunut jokaisesta voittajana.

Edellisen taistelunsa Helenius kävi loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla viime joulukuussa voittaessaan Saksan Franz Rillin pisteillä. Tuolloin hän saavutti toistamiseen Euroopan mestaruuden.

Duhaupas on 35-vuotias 195-senttinen ulottuva nyrkkeilijä, joka aloitti ammattilaisuransa jo vuonna 2004. Kaikkiaan 36 ottelussaan hän on kukistanut vastustajansa 33 kertaa.

Viime syksynä hän pääsi iskemään WBC-liiton MM-vyöstä, mutta hävisi armottoman kovalle tyrmäyskoneelle Deontay Wilderille 11:nnessä erässä kehätuomarin keskeytyksellä. Duhaupasin meriittilistalta löytyy muun muassa Ranskan mestaruus ja EU-mestaruustittelit vuosilta 2013 ja 2014.

Heleniuksen pääsy ammattinyrkkeilyn neljästä pääliitosta arvostetuimman, WBC -liiton, Silver MM-otteluun on tärkeä koetinkivi Heleniuksen oman uran lisäksi koko suomalaiselle ammattinyrkkeilylle. Kyseessä on merkittävin raskaansarjan titteliottelu, jossa suomalainen nyrkkeilijä on koskaan ollut mukana.

Voitolla Heleniuksesta tulisi ensimmäinen suomalainen miesnyrkkeilijä, joka on hallinnut ammattinyrkkeilyn pääliiton mitään MM-titteliä.

– Kun Robertille avautui mahdollisuus päästä ottelemaan WBC Silver maailmanmestaruudesta, ei sitä tarvinnut kauaa miettiä. Yhdessä manageri Karl Heleniuksen kanssa vietiin neuvottelut maaliin Duhaupasin promoottoritahon kanssa.

– Saimme ottelun järjestettäväksi Suomeen, vaikka Duhaupasilla oli tarkoitus otella tittelistä kotimaassaan tai Yhdysvalloissa. Tässä ottelussa on isot riskit niin järjestäjällä kuin Heleniuksella itsellään, mutta samalla valtava potentiaali koko Suomen ammattinyrkkeilyskenelle, matchmaker Markus Lammi sanoo tiedotteessa.

Lähde: Heleniuksen tiedote