Hiihtosuunnistuksen ensimmäiset opiskelijoiden MM-kisat alkoivat torstaina suomalaisittain hienosti Venäjän Tulassa.

Avauspäivän sprintissä Suomen Sonja Mörsky otti kultaa, Mira Kaskinen hopeaa ja mitaliketjun täydensi miesten pronssia ottanut Tuomas Kotro.

Suomen mitalitrio oli tyytyväinen omiin suorituksiinsa nopeassa ja sähäkässä sprinttikisassa, jossa sujuvuus oli päivän sana.

– Se oli sellaista teknistä perushisuttamista. Risteyksien kanssa piti olla tarkkana, sillä risteykset olivat vähän jäisiä ja niissä meinasi helposti liukua ohi. Piti yrittää mennä mahdollisimman sujuvasti. Itse tein yhden noin kymmenen sekunnin ohiajon, joten parannettavaa jäi vielä, puntaroi kisan ykkösnainen Mörsky.

Kaskinen jäi kultamitalista viitisen sekuntia.

– Suuria virheitä ei tullut, mutta yhden reitinvalinnan toteutin huonosti, kun käännyin väärään suuntaan. Kovin paljon ei karttaa ehtinyt vilkuilla, kun oli niin vauhdikas kisa. Hiihdosta uupui kovin iskutus, kun aina oli kiire seuraavalle valinnalle, Kaskinen kertasi.

Kolmas suomalaisnainen Sanna Pusa oli kisan viides.

Miesten kisan voitti Bulgarian Stanimir Belomazhev viiden sekunnin erolla ennen Valko-Venäjän Juri Jasukovia. Tuomas Kotro oli kolmas parikymmentä sekuntia kärjelle jääneenä. Kotro arvoi suorituksensa kauden parhaaksi.

– Tällä kaudella paketti ei ole ollut teknisesti kasassa, mutta nyt tuntuu, että se alkoi löytymään. Lentokeli ja erityisen nopea kisa tekivät sen, että ratkaisut tapahtuivat sujuvuudella. Katsoin ykkösrastivälin maltilla ja sain hyvin kontrollin päälle. Sen jälkeen kartanluku toimi hyvällä rytmillä, Kotro analysoi pronssisuoritustaan.

Suomen miehistä kärkikuusikkoon ehtivät myös Misa Tuomaala (5.) ja Jyri Uusitalo (6.).

Opiskelijoiden MM-kisat jatkuvat perjantaina takaa-ajolla, jossa avauspäivän sprinttitulokset ovat pohjana.

– Takaa-ajosta tulee mielenkiintoinen, kun sprintissä erot olivat aika pienet, Kotro muistutti.

Lähde: Suunnistusliitto