Joukkuevoimistelun ensimmäinen Euroopan mestaruus on tullut Suomeen.

Lajin hallitseva maailmanmestari hallitsi myös hermonsa: Minetit ylsivät huippusuoritukseen ja toivat EM-kullan Suomeen yhteispisteillä 37.30.

EM-kilpailut olivat erittäin kovatasoiset etenkin kärjen osalta. Jo lauantaina naisten sarjan neljä parasta sijoittui 0.35 pisteen sisälle. Joukkuevoimistelussa jo usein nähty taistelu kirkkaimmista mitaleista käytiin Suomen ja Venäjän kesken.

Suomalaiset kilpailivat sarjansa loppupuolella, tietäen koko ajan venäläisten suorituksien tilanteet. Venäjän Expressia oli ennen Minettien suoritusta sarjassaan kärkisijalla yhteispisteillä 37.00.

– Tiesimme kyllä Expressian pisteet, mutta lähdimme tekemään yhdessä hyvällä fiiliksellä omaa suoritustamme. Tämä voitto on joukkueen ansiota, joukkueesta saimme voimaa. Tiesimme osaavamme oman ohjelmamme, joten muiden pisteitä ei kannata murehtia. Oma suoritus on se mikä ratkaisee, Minetit-joukkueen kapteeni Ella Ratilainen kommentoi kilpailujen jälkeen Voimisteluliiton tiedotteessa.

Kolmanneksi EM-kilpailuissa sijoittui Venäjän Madonna-joukkue (36.50). Suomen Ovo Team sijoittui pisteillä 35.75 sarjan neljänneksi.

Lajin historian ensimmäisiin EM-kilpailuihin osallistui 33 joukkuetta 7 eri maasta. Naisten sarjassa kilpaili 16 joukkuetta ja juniori EM-kilpailuissa 17 joukkuetta. Junioreissa hopea tuli Suomeen Minetit Junior joukkueen suorituksella.

Suomalaisessa joukkuevoimistelussa historia näyttää toistavan itseään. Suomi oli ensimmäinen maailmanmestari, ja nyt myös ensimmäinen euroopanmestari. Hallitseva maailmanmestari Minetit lähtee puolustamaan MM-kultaansa kesäkuun maailmanmestaruuskilpailuihin.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 2. joukkuevoimistelun World Cup -osakilpailussa 18.3.2016 Espoossa. Joukkuevoimistelun World Cup finaali järjestetään tänä vuonna toukokuussa Barcelonassa. Tällöin ratkeaa World Cupin kokonaiskilpailu. Kokonaiskilpailun lopputulokseen lasketaan mukaan kolme parasta tulosta neljästä osakilpailusta.

Joukkuevoimistelun kilpailukausi päättyy kesäkuun MM-kilpailuihin Brnossa, Tsekeissä (10.–12.6.2016). Syksyllä katseet käännetään jo 2017 MM-kilpailuihin, jotka järjestetään 26.–28.5.2017 Helsingissä.