Maajoukkuepassari Eemi Tervaportilla on edessä kiireinen, mutta myös hieman erilainen kevät. Kausi ulkomailla on ohi, kotona eletään jänniä aikoja ja toukokuun maajoukkueleirilläkin olisi ainakin yksi erityistehtävä.

Tervaportin edustama Galatasaray päätyi lopulta Turkin pääsarjassa kuudenneksi. Kausi oli suomalaiselle varsin vaihderikas. Turkin liigan taso on kova, joten pelillisesti kokemus oli kannattava.

– Kauden aikana oli jonkin verran sekä ylä- että alamäkiä. Asioita tehtiin paljon eritavalla aikaisempiin kausiin verrattuna, Tervaportti kertoo.

Tulevaisuuden suunnitelmat lentopallon suhteen siirtyvät kuitenkin vähän myöhemmäksi, sillä edessä on lentopalloa paljon suurempia asioita. Perheeseen on nimittäin syntymässä esikoinen aivan lähipäivinä.

– Jospa saataisiin ensin tuo muksu maailmaan, niin sitten voisi pikku hiljaa miettiä ensi kauden kuvioita, tuleva isä sanoo.

Vaikka suomalaispassarin taidot maailmalla jo tiedetään, avautuu Tervaportille uusia näytönpaikkoja tulevan kesän Maailmanliigan peleissä. Äetsän kasvatti odottaa jo innolla tuttujen, mutta myös uusien naamojen näkemistä maajoukkueleirillä.

– Paljon uutta ja mielenkiintoista on odotettavissa kesällä. Mukava päästä taas pitkästä aikaa treenaamaan oikein kunnolla, Tervaportti toteaa.

Maajoukkueleirin perinteisiin kuuluu ensikertalaisten hiustenleikkaus. Tervaportin sormet jo syyhyävät, sillä Kuortaneella debytoi myös pitkäaikainen hyvä ystävä Anssi Hakala.

– Miltähän Hakalan Anssi näyttää ilman hiuksia? Yksin en saa kyllä niin vahvaa miestä pideltyä kiinni. Siihen tarvitaan useampi kaveri, mutta eiköhän me saada Anssiltakin hiukset leikattua, Tervaportti veistelee.

Lähde: Lentopalloliitto