Suurin osa Euroopan lentopallosarjoista on saatu päätökseen.

Suomalaispelaajista tositoimissa nähdään vielä Niklas Seppänen, jonka edustama ranskalaisjoukkue Nice VB haastaa B-liigan loppuottelussa runkosarjaa ylivoimaiseen tyyliin hallinneen Rennesin.

– Alkukaudesta otettiin heistä 3-2 voitto, mutta kaksi muuta peliä tuli turpaan oikein kunnolla. Rennesillä oli vakuuttavaa menoa runkosarjassa, mutta finaali on vain yks peli. Meillä on kyllä saumat viedä vaikka koko potti, Seppänen uskoo.

Matkalla loppuotteluun nizzalaisjoukkue kaatoi kahdesti Tourcoingin. Ratkaisupelissä Seppänen oli joukkueensa paras pistemies tehoin 18/+9. Lauantaina 7. toukokuuta pelattavan finaalin voittaja nousee ensi kaudeksi Ranskan pääsarjaan.

Sippola tyytyväinen kauteensa Belgiassa

Passari Jani Sippola palaa Belgiasta hyvillä mielin kotisuomeen, sillä Topvolley Antwerpen pelasi ehjän kauden sijoittuen maan pääsarjassa viidenneksi.

– Pudotuspelien marginaalit olivat todella pienet. Kolmas sija jäi vain yhden pisteen päähän, mutta seuran asettamat tavoitteet saavutettiin. Ainahan sitä pelaajana haluaa kuitenkin enemmän, Sippola sanoo.

Belgian liigassa oli kaksi joukkuetta ylitse muiden. Mestaruudesta taistelevat perinteikkäät suurseurat Noliko Maaseik ja Knack Roeselare.

– Pelit isoja seuroja vastaan olivat kauden parasta antia. Sieltä saatiin napattua voittojakin, joten tästä on hyvä jatkaa. Nyt pieni irtiotto lentopallosta ja sitten katseet tulevaan, Sippola suunnittelee.

Tshekin sarja mukava kokemus Vuoriselle

Kasper Vuorinen aloitti kautensa Raision Loimussa, mutta siirtyi tammikuun lopussa Tshekin Extraligassa pelaavaan Kocouři Příbramiin. Joukkueen pelit päättyivät kuitenkin puolivälierissä aina loppuotteluihin edennyttä Libereciä vastaan.

– Tšekeissä sarja on pitkälti samanlainen kuin Suomessa. Kausi oli kaiken kaikkiaan mukava kokemus. Pelaajana minulla on vielä opittavaa, joten kovin tavoittein jatkan tästä eteenpäin. Ensi kauden seura ei ole vielä tiedossa, suomalaispassari kertoo.

Muista suomalaismiehistä Indykpol AZS Olsztyninin hakkuri Mikko Oivanen päätti kautensa Puolan PlusLigan kymmenenteen sijaan. Matti Hietasen edustama Gümüşhane Torul Gençlik eteni puolestaan Turkin A-liigan karsintoihin saakka, mutta ei onnistunut nousemaan ensi kaudeksi maan pääsarjaan.