Suomen mäkihyppymaajoukkueeeseen kaudelle 2016-2017 on nimetty viisi urheilijaa. Tämän lisäksi nimettiin myös nuorten juniorimaajoukkueet ja haastajaryhmä. Naisten maajoukkueeseen valittiin Julia Kykkänen.

Mäkihypyssä viiden miehen lisäksi nuorten maajoukkueessa ponnistaa kolme lupaavaa hyppääjää. Haastajaryhmään valmennuskaksikko Andreas MitterLauri Hakola nimesi seitsemän hyppääjää.

Päävalmentaja Mitter haluaa tietoisesti ryhmistään pieniä, sillä kyseinen vaihtoehto tuo hyppääjille enemmän mahdollisuuksia. Mitterin mukaan hänellä on kaksi pääpainopistettä, jotka ovat maailmancup MM-kotikisoineen sekä junioritoiminta.

– Tärkeää on, että meidän joukkueessa toiminta on hyvää. Meidän täytyy keskittyä kahteen asiaan, ensimmäinen on maailmancup ja kotikisat Lahdessa, siellä meillä pitää olla tasapainoinen joukkue. Toinen on junioritoiminta. Siksi tarvitsemme hyvän, tasapainoisen joukkueen.

Mitterin mukaan henki joukkueen sisällä on lupauksia antavaa. Katseet vaikuttavat olevan tulevassa, sillä Mitter tietää, että alkaneen työn tulee jatkua päivittäin jatkossakin.

– Tunnen, että me luodaan uutta filosofiaa ja uutta solidaarisuutta – joukkuehenkeä – joukkueessa. Me tarvitsemme aikaa, mutta meidän on tehtävä tätä joka päivä.

Kansainvälisiin kilpailuihin osallistumista rajoittavat maiden kiintiöpaikat. Suomella on kesä-GP:lle lähdettäessä neljä (4) maailmancupin ja kolme (3) Continental Cupin kiintiöpaikkaa.

– Kansainvälisesti hyppääjäkiintiöt ovat meillä pienet, mikä tarkoittaa, että meillä ei ole (lähitulevaisuudessa) monia hyppääjiä kansainvälisissä kilpailuissa. Yksi tehtävämme on myös kiintiöiden kasvattaminen, päätti Mitter.

Naisten maajoukkueeseen valittiin oikeutetusti Kykkänen. Maajoukkuetta voidaan täydentää kevään aikana.

Lähde: Hiihtoliitto