Ainoana suomalaispelaajana Euroopan kiertueen Trophee Hassan II -kilpailuun startannut Mikko Korhonen onnistui erinomaisesti kisan avauspäivänä torstaina.

Korhonen teki Royal Golf Dar Es Salamin kentällä Rabatissa Marokossa neljä birdietä ja kaksi bogia. Birdieistä kaksi syntyi par-viitosilla. Torstain jälkeen nummelalainen jakaa kisassa yhdeksättä sijaa seitsemän muun pelaajan kanssa yhteistuloksella kaksi alle parin.

Kilpailun kärkitulos on neljä alle, joten asemat kolmelle viimeiselle kierrokselle ovat herkulliset. Helpolla Korhonen ei torstaina päässyt ja tulos syntyi erityisesti terävän lähipelin ansiosta. Hän osui avauksillaan väyliin vain kuudesti ja lähestymisillä viheriöihin 11 kertaa.

– Aika tiukka kenttä: pitkä, kapea ja pienet griinit. Kyllä parin alitus on aina hyvä täällä, Korhonen luonnehti.

Par-pelastukset vaativat vakaata puttipeliä, eikä kulmarauta viheriöllä heilahtanutkaan kuin 28 kertaa.

– Hyviä pareja tein muutaman, en ollut pahemmissa ongelmissa, mutta väylä ja griini on täällä helppo missata. Tuuli oli myös aika reipasta, hän sanoi.

Avauskierroksen onnistuminen on ollut Korhoselle luonteenomaista kuluvalla kaudella. Pelaamissaan yhdeksässä kilpailussa hän ei kertaakaan ole tehnyt kilpailun heikointa kierrostulosta ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Lähde: Korhosen tiedote