Riikka Lehtosen ja Taru Lahden avauspäivä sujui kaksijakoisesti beach volleyn World Tourin osakilpailussa Sotshissa. Keskiviikon saldoksi suomalaisparille kirjattiin tappio ja voitto.

Venäläispari Ekaterina SyrtsevaYulia Abalakina esiintyi kotikentällään suomalaisia vastaan pirteästi ja vei avauspelin nimiinsä puhtaasti 21-16, 21-14.

– Ihmeellistä alkukankeutta, vaikka lämmittely ja valmistautuminen tuntuivat hyvältä. Ei vain onnistuttu juuri missään, emmekä todellakaan pelanneet tasollamme, Lahti tuskaili.

Aamun epäonnistuminen käytiin läpi ja nollattiin nopeasti. Päivän toisessa pelissä olikin sitten erilainen jytinä, kun Lehtonen ja Lahti antoivat 33 minuutin pituisen oppitunnin sveitsiläisparille Nicole EiholzerDunja Gerson.

Suomalaiskaksikon syöttö kulki ja torjunta toimi, eikä voittajasta ollut ottelun missään vaiheessa epäselvyyttä. Lehtosen ja Lahden voittonumerot kirjattiin 21-13 ja 21-16. Myös vastustajan lukuisat syöttö- ja hyökkäysvirheet helpottivat suomalaisten peliä.

– On tämä beach volley jännä peli, kun aamulla emme pystyneet tekemään mitään. Päivän toinen ottelu oli vastaavasti meidän täydellistä hallintaa, Lahti ihmetteli.

Torstaille jää vielä jatkopaikan suhteen jännitettävää, kun Lehtonen ja Lahti kohtaavat alkulohkon päätöskamppailussa italialaiset Marta Menegattin ja Viktoria Orsi Tothin. Voitolla jatkopaikka on varma, mutta tappiollakin suomalaiset ovat jatkossa, mikäli sveitsiläispari häviää oman ottelunsa.

Lähde: Lentopalloliitto