Meri-Maari Mäkinen oli ainoa suomalaisuimari maanantaina parauinnin EM-finaaleissa Funchalissa. Sunnuntain kuudes sija parani neljänneksi, kun matkana oli perhosuinnin sprintti.

Raision Urheilijoiden Mäkinen nappasi jo toisen finaalipaikkansa Funchalin EM-kilpailuissa. Mäkinen eteni 50 metrin perhosuinnissa kärkikahdeksikkoon alkuerätuloksella 45,46.

Illan finaalissa Mäkinen sijoittui neljänneksi 50 metrin perhosuinnin S7-luokan EM-finaalissa. Mäkinen onnistui parantamaan aamun alkuerissä uitua tulostaan yli puoli sekuntia aikaan 44,93.

– Paljon tasapainoisempi uinti kuin aamulla, se oli hyvä, mutta ovathan nuo starttipallit nyt vähän huonot. Mutta olen tyytyväinen aikaan, ennätyksenihän on vain pari kymmenystä kovempi, Mäkinen tuumi.

Mestaruus meni Iso-Britanniaan Susannah Rodgersille, joka ui uuden Euroopan ennätyksen 35,90. Palkintokorokkeelle Mäkisellä jäi marginaalia 4,15 sekuntia.

– Ei olisi ollut mahdollisuuksia kolmanneksi, 40 sekuntiinhan se meni, Mäkinen sanoi.

Tiistaina hänellä on ohjelmassa kisojen päämatka, 200 metriä sekauintia.

Lähde: Uimaliitto