Suomen Marika Teini otti uransa ylivoimaisesti parhaan arvokisasijoituksen oltuaan Puolassa maailmancupin sprintissä kolmas.

Teini jakoi kolmannen sijan yhdessä Ruotsin Tove Alexanderssonin ja Ukrainan Nadja Volinskan kanssa. Kisan voitti Sveitsin Judith Wyder ja toiseksi tuli Tanskan Maja Alm.

Suomen naisten esitys sprintissä oli kerrassaan mainio. Teinin takana Merja Rantanen oli seitsemäs ja Sofia Haajanen kymmenes. Myös Sari Anttonen (13.) ja Venla Harju (14.) olivat lähellä kymppikärkeä.

– Fiilikset on hienot. Ero oli aikamoinen lauantain keskimatkaan ja aamupäivän karsintaankin vielä. Aamulla oli maani myynyt. Siinä mielessä kolmas sija oli iso yllätys, vaikka tiesin, että olen ollut hyvässä kunnossa, Teini iloitsi kolmannesta sijastaan.

Miesten kisan voitti Sveitsin Matthias Kyburz, jolle Daniel Hubmann hävisi sekunnin ja Ruotsin Jonas Leandersson viisi sekuntia. Suomen miehistä paras oli nuori Aleksi Niemi, joka sijoittui ensimmäisessä maailmancupin finaalissaan sijalle 20. Eroa kärkeen oli 58 sekuntia.

Lähde: Suunnistusliitto