Janakkalan Susanna Granroth ja Anatevka nousivat toiseen perättäiseen voittoonsa esteratsastuksen GP-sarjassa.

LähiTapiola Grand Prix´n toinen osakilpailu ratkesi Ypäjän Derby-kentällä sunnuntaina vasta viimeisen radan viimeisellä esteellä, jonka Granroth ylitti yli kolme sekuntia Ypäjän Jukka Rantasta ja Cadanzia nopeammin.

Ainoastaan kärkikaksikko selvitti molemmat kierrokset 145 cm:n tasolla puhtaasti.

– Uusinnassa ei hirveästi tullut nollia, lähdin ratsastamaan puhdasta rataa ja se ratkaisi tällä kertaa. Yritin liikkua tasaisessa rytmissä koko matkan, tehdä sopivan pienet tiet eikä mitään hullua. Hienoa, kun päästiin Derby-kentälle kilpailemaan, näinhienoja kenttiä ei juuri ole Suomessa. Vaikka nurmikenttä tuo omat haasteensa, rata oli kiva ja tekemistä riitti, Granroth toteaa.

Ratsukko voitti myös sarjan ensimmäisen etapin Järvenpäässä kolme viikkoa sitten, ja on lähellä tuhannen euron Tripla-pottia, jolla palkitaan kolme osakilpailuvoittoa sarjassa saavuttanut ratsastaja. Ratsastajan päätähtäin tällä kaudella on GP-sarjassa.

– Tavoitteena on GP-sarjan voitto, muita tavoitteita ei ole laitettu.

Esteratsastuksen LähiTapiola -sarjojen seuraava, kolmas osakilpailu hypätään Tampereella 17.-19.6. kesäkuuta, seuraavat Salossa ja Hangossa. Sarja ratkeaa perinteisessä GP-finaalissa Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä 9.-11. syyskuuta.

Lähde: Suomen Ratsastajainliitto