Kuortaneen Eliittikisan keihästaiston voitto karkasi jo toisena perättäisenä vuonna Saksaan. Antti Ruuskasen ansiosta saksalaisten kaksoisvoitto suli kisa viime metreillä.

Ruuskanen oli toinen kauden parhaallaan ja kotimaan kärkituloksella 86,90, kun Johannes Vetter juhli voittoa ennätyksellään 88,23.

Ruuskasen paras syntyi viimeisellä heitolla ja sitä ennen saksalaisilla oli kaksoisjohto.

– Hyviä aineksia oli muissakin heitossa, mutta kun oli viimeinen kierros ja lisäsin heiton loppuun vähän voimaa, sain hyvän kaaren. Se oli vähän samalainen heitto kuin viime vuonna se 87 metrin heitto, Ruuskanen tuumi.

Ruuskanen viittasi viime vuoden Kuortaneen kilpailussa 87,46 kantaneeseen heittoonsa, joka toi silloinkin kakkossijan.

Vuosi sitten voittaja oli Saksan Thomas Röhler, joka oli nyt kolmas tuloksella 86,30.

– Omissa heitoissa on nyt hyvä suunta ylöspäin. Kun vaan pidettyä tämän saman iskun pari viikkoa, Ruuskanen tuumi.

Vetter: Nyt haetaan tasaisuutta

Hiljattain Oslossa 87,11, heittänyt Vetter, 23, oli tyytyväinen uran ensimmäisen 88 metrin puhkaisuun.

– Tiesin, että kun pääsen heiton loppuun hyvässä asennossa ja saan teknisesti hyvän heiton, se on pitkällä. Nyt haasteena on löytää heittoon tasaisuutta, Vetter sanoi.

– Thomas (Röhler) heittää koko ajan 85 metriä, Minulla tulokset heittelevät 81-87 metrin välillä. Siihen pitää saada muutos.

Pitkämäki: Vauhti piti vielä passailla

Tero Pitkämäen kauden toinen kilpailu ja samalla ensimmäinen kansainvälinen koitos toi neljännen sijan. Hän heitti kesän parhaansa 85,35 ensimmäisellään ja kolme senttiä vähemmän viimeisellään.

– Pikkuisen joutuu vielä passailemaan vauhdin kanssa. En voinut ihan täyttä vauhtia mennä, Pitkämäki tuumi.

Pitkämäen mukaan kestää tovin, että heiton rytmi ja kilpailuruutini ovat sillä tasolla, että vauhtijuoksun voi päästellä nappi laudassa.

– Siihen olen tyytyväinen, että tuli kaksi onnistunutta heittoa ja joku läheltä piti -onnistuminen.

EM- ja olympiakisapaikoista taistelevat Teemu Wirkkala ja Ari Mannio olivat seitsemäs ja kahdeksas tuloksin 79,05 ja 77,52. Wirkkala voitti Mannion ensi kertaa tällä kaudella.

Lähde: Yleisurheilu.fi