Riikka Lehtosen ja Taru Lahden olympiapaikan tavoittelu päättyi pettymykseen, mutta kaksikolla riittää silti tavoiteltavaa loppukaudeksi. Tällä viikolla on jo ohjelmassa FIVB:n Major -turnaus Kroatiassa.

– Olympiakarsinta oli iso pettymys. Siitä ylipääseminen on ottanut aikansa ja ajoittain se kummittelee edelleen mielessä. Nyt olemme kuitenkin valmiita seuraavaan turnaukseen, Lahti kertoo.

Porečin kaupunki upeine olosuhteineen toimii nyt toista kertaa FIVB:n korkeimman tason turnausisäntänä. Pelaajat pitävät Kroatian Major -kisaa jopa koko kiertueen ykköspaikkana.

– Näissä loppukauden turnauksissa nautitaan pelaamisesta. Olemme hyvässä kunnossa, joten tämä kesä on vielä mahdollisuus päättää hyviin sijoituksiin, vaikka meitä ei olympialaisissa nähdäkään, Lahti muistuttaa.

Heinä- ja elokuu ovat kiireistä aikaa Lehtoselle ja Lahdelle. Heinäkuussa kaksikon kalenterissa ovat Porečin turnauksen lisäksi Sveitsin Gstaadissa ja Itävallan Klagenfurtissa pelattavat Major-turnaukset. Elokuussa pari nähdään pääosin kotimaassa.

– Ohjelmassa ovat tuolloin Kuopion NEVZA-turnaus, Kouvolan SM-finaalit, Hernesaaren kansainvälinen kutsuturnaus sekä Kisakalliossa pelattava CEV:n Satellite -osakilpailu, päävalmentaja Kai Liukkonen listaa.

Kauden viidessä FIVB:n Major-turnauksessa rankingpisteet ja palkintorahat ovat lähes kaksinkertaiset normaaleihin World Tour -osakilpailuihin verrattuna. Porečissa on panostettu myös olosuhteisiin. Istrian niemimaan lomakaupunki haluaa järjestää tulevaisuudessa sekä Major-turnauksia että toimia myös MM-kisaisäntänä.

Suomalaiskaksikko aloittaa pelit keskiviikkona suoraan turnauksen pääsarjassa.