Torstaina polkaistiin käyntiin telinevoimistelun maailmancup Portugalin Anadiassa.

Annika Urvikko voimisteli hypyssä huippusuoritukset, mutta pisteet eivät aivan riittäneet finaaliin. Urvikon hyppyjen keskiarvo 13,550 ja sijoitus toiselle varasijalle eli 10. Eritasonojapuilla Urvikko sortui muutamiin suurempiin suoritusvirheisiin, joten pisteet jäivät 12,000 ja sijoitus sijalle 18.

– Hypyn kisa oli kovatasoinen, mutta sain tehtyä omat hyppyni todella vahvasti. Finaalipaikka jäi harmittavan lähelle. Nojapuusarjani alkuun on tehty muutoksia, kun ala-aisalle lisättiin uusi käännös. Sarja lähti hyvin liikkeelle, mutta lopussa tein pari isompaa virhettä, tuumasi Urvikko suorituksistaan.

Oskar Kirmes voimisteli renkailla tyylikkään ja puhtaan sarjan, sijoittuen sijalle 11. pistein 13,650. Hevosella sattunut tippuminen tiputti pisteet 12,700 ja sijoitus 25.

– Renkailla tein siistin sarjan alastuloon asti, mutta alastulossa otin pari isoa korjausaskelta, jotka maksoivat minulle varmastikin finaalipaikan. Hevosella tipuin sarjani toisessa liikkeessä, mutta loppusarjan sain suoritettua puhtaasti läpi, kommentoi Kirmes kilpailun jälkeen.

Hevosella Juho Kanerva voimisteli siistin sarjan napaten ensimmäisen varasijan finaaliin, eli sijan 9. Kanervan pisteet 14,300.

– Sarja meni tosi hyvin, mitään suuria virheitä ei tullut. Pidinkin finaalipaikkaa itselläni ihan viimeiseen asti, kunnes Kiinan Weng Hao nappasi itselleen kärkisijan ja tiputti minut finaalista. Oma suoritukseni oli kuitenkin hyvä ja pisteet loistavat, olen siis tyytyväinen, summasi Kanerva.

Eetu Lahti suoritti permannolla hyvän alkusarjan, mutta kaatui juuri ennen viimeistä volttisarjaa. Lahden pisteet 13,000 ja sijoitus 23.

Kilpailut jatkuvat perjantaina miesten hypyn, nojapuiden ja renkaiden karsinnalla sekä naisten puomin ja permannon finaalipaikkojen ratkomisella.

Lähde: Voimisteluliitto