Tampereella nähdään tänä viikonloppuna kuusi kiehtovaa Maailmanliigan ottelua kolmessa päivässä. Suomi, Portugali, Kanada ja Kuuba tarjoavat hienon kattauksen kansainvälistä huippulentopallon jännitystä ja tunnelmaa.

Jokainen joukkue lähtee Hakametsän hallin areenalle hiukan erilaisin lähtökohdin ja tavoittein. Kanada ja Kuuba valmistautuvat Rio de Janeiron olympialaisiin ja Portugali hakee pelivirettä kotimaisemissaan Matosinhosissa pelattavaan Maailmanliigan 2-ryhmän lopputurnaukseen. Suomen lähtökohta peleissä ja harjoittelussa on joukkueen kehittäminen ja se on tuonut hyvää tulosta myös Maailmanliigassa.

Joukkueiden valmentajien yhteisessä lehdistötilaisuudessa torstaina Tampereella valmentajat kertoivat omat näkemyksensä ennen turnauksen alkua.

Kuuban valmentajalla Rodolfo Sanchezilla on hyvät muistot Suomesta vuodelta 1993, kun hän oli pelaamassa Suomessa niin ikään Maailmanliigaa.

– Se oli mukana kokemus, muistan varsinkin ne valoisat kesäyöt. Toivon että tästäkin turnauksesta saadaan mukavia kokemuksia ja muistoja. Meillä on aika nuori joukkue ja me yritämme parantaa peliämme koko ajan kohti olympialaisia, Sanchez sanoo.

Kanadan valmentaja Glenn Hoag on käynyt Suomessa huomattavasti useammin kuin Sanchez, mutta tavoite miehillä on sama eli olympialaiset.

– Meillä on yhä 15 pelaajaa, jotka kilpailevat 12 paikasta Rion olympialaisiin. Olen näissä Maailmanliigan peleissä kierrättänyt miehiä ja antanut jokaiselle mahdollisuuden antaa näyttöjä. Me olemme alkukauden aikana pelanneet jo todella paljon otteluita mukaan lukien erittäin vaikea olympiakarsintaturnaus Japanissa, Hoag kertoo.

Portugali on saanut vasta kaksi voittoa tämän kesän Maailmanliigassa, mutta lopputurnauspaikka on varma.

– Meidän päätähtäimemme on Maailmanliigan lopputurnaus kotikentällä Matosinhosissa. Joukkue on pääosin sama kuin viime vuonna ja se kasvaa koko ajan paremmaksi ja paremmaksi, Santos sanoo.

Suomi on aloittanut Maailmanliigan vahvasti neljällä voitolla kuudesta pelistä.

– Totta kai meidän pitää olla todella tyytyväisiä, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

– Toivon todella paljon tältä viikonlopulta kotikentällä. On hienoa pelata kotiyleisön edessä.

Turnauksen ohjelma
1.7.
15.30 Kanada – Kuuba
18.30 Suomi – Portugali
2.7.
15.30 Portugali – Kanada
18.30 Suomi – Kuuba
3.7.
15.00 Kuuba – Portugali
18.00 Suomi – Kanada

Lähde: Lentopalloliiton tiedote