Ingrid Stengårdin kahdeksas ja Andre Hagan yhdeksäs sija olivat parhaat suomalaiset tulokset pyöräsuunnistuksen MM-keskimatkalla Portugalin Aguedassa.

MM-kilpailujen keskimatkan vaativuudesta pitivät huolen keskipäivän paahtava helle ja melko mäkinen maasto. Lämmin kilpailu olikin tällä kerralla venäläisten juhlaa kun Anton Foliforov voitti miehissä ja Olga Shipilova-Vinogradova naisissa.

Suomalaisia helle ei täysin suosinut kun kuuden parhaan podium-sijoitukset menivät muihin maihin. Suomen melko viileä alkukesä ei ole suosinut täysin suomalaisten valmistautumista kotimaassa ja paras suomalaismies Andre Haga arvioi sen olevan yksi tekijä pieneen takamatkaan tämän päivän kisassa.

– Ei tunnu oikein täysitehoiselta kilvanajolta ja meno on melkoista taistelua eteenpäin jotta maaliin asti jaksaa. Tuntui että tänään nousua oli paljon ja viimeinen mäki ennen maalia oli kova. Suunnistus sentään sujui hyvin vaikka kakkosella tuli lähes minuutin virhe. Matkalla ehti tapahtua paljonkin kun kaaduin yhdessä irtosoramutkassa ja tanko meni vähän vinoon mutta hetken kuluttua toisessa kuprussa se suoristui takaisin linjaan, sanaili Haga.

Miesten kilpailun kahdenneksitoista ajanut Pekka niemi aloitti vahvasti ja oli ensimmäisissä väliajoissa lähes mitalivauhdissa. Lopussa tuli kuitenkin kartan ja reitinvalinnan kanssa ratkaisevia ongelmia ja sijoitus tippui kymppisakin ulkopuolelle.

– Kartalla oli vaalean keltaista aukkoa mutta siinä olikin maissipeltoa jotain aidan tapaisiakin. Juutuin siihen vähän kiinni ja tein sitten huonon korjaavan valinnan. Alku oli kuitenkin hyvä ja antoi hyvän merkin siitä että suorituspotentiaali on kunnossa, analysoi Niemi.

Naisten kilpailun paras suomalainen Ingrid Stengård ei pelästynyt olosuhteita vaan päinvastoin käänsi ne positiivisiksi asioiksi.

– Lämpö ja ylämäki ovat minulle plussaa. Nyt tuntui jopa siltä että korkeuseroja olisi ollut vähemmän kuin ilmoitettiin. Tasaisella huomaakin sitten sen, että ajokilometrit ovat jääneet terveystilanteen takia vähemmälle. Suunnistuksessa oli alussa jonkin verran reitinvalintavirheitä mutta loppu tuli hyvin, kertoi Stengård.

Antonia Haga ajoi naisten kilpailun kymmenenneksi ja suhtautui tulokseensa myös positiivisesti.

– Kun tekee rennosti omaa suoritustaan, niin hyvä tulee. Yksi minuutin ohiajo tuli matkalla ja lämpö tuntui kyllä kropassa, kertoi juomapussi selässään ajanut Haga.

Lähde: Suunnistusliiton tiedote