Riikka Lehtosen ja Taru Lahden pelit beach volleyn FIVB:n Major -turnauksessa Itävallan Klagenfurtissa päättyivät pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Alkulohkon päätösottelussa saksalainen Rioon matkaava Karla Borger / Britta Büthe oli niukasti 2-1 (21-16, 25-27, 15-11) Lehtosta ja Lahtea vahvempi. Suomalaiskaksikko nousi toisessa erässä vastustajan kolmen ottelupallon jälkeen vielä erävoittoon, mutta tämän vuoden EM-pronssipari hallitsi hienokseltaan ratkaisuerää ja nappasi lohkovoiton. Keskiviikon kahden voiton ansiosta suomalaiskaksikko selviytyi kuitenkin lohkokakkosena turnauksen pudotuspeleihin.

– Saksalaisilla oli läpi ottelun erittäin hyvä syöttö. Olimme vaikeuksissa vastaanoton kanssa, mutta siitä huolimatta pystyimme hyvään peliin, Lehtonen summasi.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella taisteltiin neljännesvälieräpaikasta ihan toisissaan. Niin ikään Riossa esiintyvä sveitsiläispari Isabelle Forrer / Anouk Vergé-Dépré hyödynsi paremmin pääkentän yleisön tuen ja päätti Lehtosen ja Lahden turnauksen 17. sijaan eränumeroin 25-23, 21-18.

– Iloista ja rentoa pelaamista meiltä. Vastustaja sai enemmän torjunta-puolustuksia, joista ne erot lopulta tulivat. Oma syöttömme oli hieman liian helppo tänään. Kyllähän tämä harmittaa, mutta saappaat jalassa kaaduttiin, Lahti totesi.

– Kentällä oli koko päivän hyvä meininki, joten olisimme kyllä halunneet jatkaa tätä turnausta. Lehtonen lisäsi.

Viimeisen viiden kuukauden aikana Riikka Lehtonen ja Taru Lahti ovat pelanneet yhdeksässä eri maassa yhteensä 14 turnausta, joten nyt on aika hieman pysähtyä ja hellittää tahtia. Beach volleyta ei kuitenkaan unohdeta, sillä kaksikon elokuun ohjelmassa on neljä kovaa turnausta Suomessa.

– Kotimaassa pelataan Kuopion NEVZA-turnaus, Kouvolan SM-finaalit, Hernesaaren Beachboard -kutsuturnaus sekä Kisakallion CEV Satellite. Syyskuun alussa Taru pelaa Anniina Parkkisen kanssa vielä Latvian Jurmalassa CEV:n Masters -turnauksen. Olisihan sitten syyskuussa Toronton World Tour -finaalit, jonne on haettu villiä korttia. Mahdollisesti myös Oslossa järjestettävään NEVZA:an osallistutaan jollakin kokoonpanolla, päävalmentaja Kai Liukkonen kertoo.

Lähde: Lentopalloliiton tieodte