Miesten lentopallomaajoukkueen hienot otteet Maailmanliigassa saivat jatkoa perjantaina. Portugali kuitenkin rutisti lopulta voittoon ja jätti Suomen saaliiksi vain yhden sarjapisteen erin 2-3 (25-22, 21-25, 25-19, 24-26, 12-15).

Suomella on näin seitsemästä ottelusta nyt neljä voittoa ja 13 pistettä.

Maailmanliigan 2-tason kolme parasta maata sekä isäntäjoukkue Portugali pelaavat Final Four -turnauksessa. Suomi on perjantain jälkeen edelleen neljäntenä, kun edellä olevat Kanada, Turkki ja Hollanti voittivat kaikki ottelunsa.

Lelu Ojansivu uurasti Suomen hakkurina tehot 28/+17. Tommi Siirilä jatkoi keskellä hienoja otteitaan tehden 11/+7 kuudella torjunnalla.

Portugalin ykköseksi nousi keskitorjuja Marcel Gil 17/+14.

Suomi vei torjunnat 14-7, ässät 5-4. Syöttövirheitä Portugalille tuli 20, Suomelle 14.

Suomi kohtaa lauantaina kello 18.40 Kuuban ja sunnuntaina kello 18.10 Kanadan. Lauantain varhaisemmassa ottelussa kello 15.40 pelaavat Portugali ja Kanada.

Suomi on voittanut nyt Portugalin Maailmanliigassa seitsemän kertaa yhdeksässä kohtaamisessa. Voitto oli Portugalille ensimmäinen keskinäisissä kohtaamisissa viiteen peliin.

Kaikkien aikojen maaottelutilastossa voitot ovat keskinäisissä kohtaamisissa nyt 25-10.

Suomen avaus oli sama kuin kaikissa aiemmissakin Maailmanliigan otteluissa tällä kaudella: Tervaportti, Ojansivu, Krastins, Seppänen, Kaurto, Siirilä ja Kerminen (L).

Suomi sai lentävän lähdön avauserään Markus Kaurton komealla hyökkäyksellä ja karkasi heti kolmen pisteen johtoon (4-1). Portugali kiri vähitellen eroa kiinni ja juuri ennen toista teknistä aikalisää se tuli jo pisteen päähän (15-14).

Lelu Ojansivun syöttövuorolla Portugalin vastaanottoa saatiin mukavasti rikki ja Suomi sai taas neljän pisteen etumatkan (20-16). Erän kaksi viimeistä pistettä nakkasi kenttään erään kaikkiaan seitsemän pistettä mättänyt Ojansivu ja erä kotiin 25-22.

Portugali hyökkäsi avauserässä peräti 64% tehoilla, mutta kuusi syöttövirhettä maksoi sille liikaa.

Toisessa erässä Portugalilla oli hienoinen ote pitkin matkaa Suomen hyökkäyksen hieman yskiessä. Alexandre Ferreiran komeat hyökkäykset käänsivät eroa enemmän vieraille (17-20). Lopullista niittiä iski Andre Lopes ässällään (19-23). Erä päättyi Portugalin juhlaan Ojansivun kovan pommin ollessa niukasti pitkä pitkän pallon päätteeksi.

Pitkän tauon jälkeen Suomi vaihtoi kolmanteen erään toiseksi yleispelaajaksi Jan Heleniuksen Elviss Krastinsin tilalle.

Ojansivu avasi kolmoserän terävästi torjunnalla ja perään ässällä (4-1). Ojansivun syöttövuoro siivitti Suomen karkumatkalle, kun Jan Helenius tahditti verkolla komeilla hyökkäyksillä ja Lauri Kerminen puolustuksillaan (17-12). Loppuerän Suomi säilytti hyvän vastaanottohyökkäyksen ja napsi pari tärkeää torjuntaa vieden erän 25-19.

Neljännen erän alkuun Suomelle tuli muutama harmittava virhe ja vieraat saivat etumatkan (6-8). Erän puolivälissä peli löysi kuitenkin taas uomilleen ja 7-2 -pätkän jälkeen Suomi johti toiselle aikalisälle mentäessä 16-14.

Portugali vei erän lopulla peliä niukasti ja katkaisi erän toisella eräpallollaan 24-26.

Viidennen erän alku oli tarkkaa vaihtopallopeliä. Suomi sai kahden pisteen etumatkan Alexandre Ferreiran missattua tyhjältä verkolta kutospaikalta (6-4) ja perään Ojansivu tykitti lisää eroa (7-4).

Portugali kuitenkin rutisti tasoihin (11-11) parilla onnekkaallakin hyökkäyksellä. Heti seuraavalla pallolla vieraat menivät johtoon, mutta Siirilä kuittasi pelin tasoihin keskeltä (12-12).

Marcel Gilin huikea torjunta toi Portugalille kaksi ottelupalloa (12-14) ja sama mies päätti ottelun toisella torjunnalla peräjälkeen.