Golfin Euroopan kiertueella pelaavalla Mikko Korhosella on edessään työntäyteinen kahden kuukauden kisarupeama.

Seuraavan kuukauden aikana Korhonen pelaa neljä kilpailua ja viikon tauon jälkeen ohjelmassa on vielä kolme kisaa peräjälkeen.

15 pelaamansa kilpailun jälkeen Korhonen on European Tourin rahalistalla sijalla 127 noin 154 500 euron tienesteillään.

Viime kaudella Korhonen oli rahalistan 90:s ja onnistui uusimaan pelioikeutensa kiertueelle. Kortin uusimiseen tarvittiin noin 250 000 euron kausiansio.

Tänä vuonna raja tulee todennäköisesti asettumaan samoihin lukuihin, joten loppukauden aikana Korhosen on pystyttävä ansaitsemaan noin 100 000 euroa.

Kauden 2015 loppupuolen Korhonen pelasi vahvasti ja ansaitsi kahdeksassa viimeisessä kisassaan palkintorahaa 153 299 euroa.

Tällä kaudella kiertueella on Sveitsin kisa mukaan lukien pelaamatta vielä yhdeksän kisaa ennen kolmen kisan mittaista finaalisarjaa. Yltääkseen mukaan finaaleihin on Korhosen noustava kiertueen rahalistalla 60 parhaan joukkoon.

Loppukiri olisi hyvä aloittaa torstaina käynnistyvässä Omega European Mastersissa. Jo 70:ttä kertaa pelattava kisa käydään Crans-sur-Sierren kentällä, Crans Montanassa Valaisissa. Kisakenttä sijaitsee noin 1500 metrin korkeudessa ja ohut ilmanala vaikuttaa merkittävästi pallon käyttäytymiseen.

– Maisemat ovat kyllä täällä kuin postikortteja. Kenttä on hyvässä kunnossa ja tämä on tosi kiva viikko olla ja pelata, Korhonen luonnehti.

– Ajatus on terävöittää peliä Tsekistä ja vetää hyvät neljä kierrosta. Pallo lentää aika hyvin, arviolta mailan verran normaalia pidemmälle, hän jatkoi.

Vuosi sitten Korhonen ylsi Sveitsissä sijalle 24. Vuonna 2013 hän oli 34:s.

Lähde: Golfpiste.comin tiedote