Naisten LET Access Series -kiertueen osakilpailu Hill Sidessa kerää loppuviikosta 103 pelaajaa Vihdin Jokikunnassa sijaitsevalle hyväkuntoiselle Valley Courselle.

Kisa järjestetään Hill Sidessa jo viidennen kerran. Toistaiseksi voitot ovat menneet joka vuosi ulkomaalaisille. Torstaina käynnistyvässä kisassa on mukana 74 ulkomaalaista ja 29 suomalaista osallistujaa.

Sanna Nuutinen on pelannut kiertueella vahvan kauden. Kahdeksassa pelaamassaan kilpailussa hän on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon viidesti. Kiertueen ranking-listalla Keimola Golfia edustava Nuutinen on seitsemäntenä.

Kiertueen ranking-listan viisi parasta saa kauden päätteeksi pelioikeuden pääkiertue LET:lle kaudeksi 2017.

– Todella hienoa on päästä pelaamaan kotimaassa. Valley Course on upeassa kunnossa, kenttä osuu muutenkin hyvin silmääni, Nuutinen kertoi kesken pro-am kierroksensa.

Nuutinen aikoo pelata kaikki kiertueen kilpailut seuraavien viikkojen aikana.

– Selkeä tavoite on päästä LET-kiertueelle nousemalla viiden joukkoon. En keksi mitään muuta syytä parantuneeseen peliini kuin kovan panostamisen harjoitteluun, Nuutinen kiteytti salaisuutensa.

Pääkiertueella pelaavista suomalaispelaajista EVLI Ladies Finnish Openissa ovat mukana Krista Bakker sekä Oona Vartiainen.

– Pelini on mukavassa kunnossa. Tämä kisa on tietysti tärkeä ja mieluisa, samalla myös valmistautumista LET:n syksyn kisoihin, joita on edessä enemmän kuin kevätkaudella, LET:n rahalistalla sijalla 67 oleva Krista Bakker kertoo.

Muita mielenkiintoisia kotimaisia nimiä ovat MM-kisoihin valittu Daniella Barrett, Erkko Trophyn tuore voittaja Rosa Rantanen, sekä SM-kisoissa kultamitalin itselleen heinäkuussa pelannut Jenna Mäihäniemi.

Rantanen ja Mäihäniemi ovat jättäneet viikonlopun jälkeen amatööristatuksen ja pelaavat EVLI Finnish Openissa palkinrahoista, joita on jaossa 35 000 euroa.

Kilpailu pelataan Hill Siden Valley Coursella torstaista lauantaihin (25.–27.8.). Kisaan on vapaa sisäänpääsy.

Lähde: Golfliiton tiedote