Suomi saavutti kaksi kultamitalia, kun ampumaurheilun PM-kilpailut alkoivat perjantaina Ruotsin Trollhättänissa. Ne tulivat poikien pistoolin ja tyttöjen kiväärin joukkuekilpailuissa.

Ampumaurheilun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut alkoivat perjantaina Ruotsin Trollhättanissa. Viimeinen kilpailupäivä on ensi sunnuntai.

PM-kisoihin osallistuu kuusi maata, isäntämaa Ruotsin lisäksi Islanti, Iso-Britannia, Norja, Suomi ja Tanska. Kaikkiaan kisoissa on mukana 173 urheiluampujaa. Ruotsilla on suurin joukkue, 45 urheilijaa. Suomesta kisoihin osallistuu 34 urheilijaa. Islannin kolmihenkinen joukkue on kisojen pienin.

Avauspäivänä Suomi saavutti kaksi Pohjoismaiden mestaruutta. Ne tulivat tyttöjen pienoiskiväärin 3×20 ls joukkuekilpailussa ja poikien 25m pistoolin joukkuekilpailussa.

Tyttöjen mestarijoukkueessa ampuivat Marianne Palo, Emmi Hyrkäs ja Saana Peltonen. Poikien kultamitalin tähtäsivät Joonas Kuusela, Arttu Ihalainen ja Esa Savola.

– Tytöillä oli hyvää perustekemistä. He tekivät hyvää työtä. Kultamitali oli iloinen asia, ja sitä täältä tultiin hakemaan, summasi avauspäivän nuorten kiväärivalmentaja Pasi Wedman.

Hyrkäs sai henkilökohtaisessa kilpailussa pronssia. Kuusela ja Savola kävivät tiukan kamppailun poikien pistoolin hopeasta, jonka Kuusela nappasi uusinnan jälkeen.

Mika Heikkilä ampui hopeaa poikien liikkuvan maalin 50m normaalijuoksuissa (579).

Lähde: Suomen Ampumaurheiluliitto