Andreas Romar veti tänään ensimmäiset laskut seitsemän kuukauden tauon jälkeen. Eurooppa-cup -laskija Otto Salmenkiven kausi päättyi polvivammaan.

Romar pääsi Italian Stelviossa ottamaan rinnetuntumaa ensi kertaa sitten helmikuisen Itävallan Hintertuxissa sattuneen loukkaantumisen jälkeen.

Vauhtilajiässä on kuntouttanut välittömästi kaatumisen jälkeen operoitua polveaan ahkerasti koko viime kevään sekä kesän, ja nyt aloitetun lumiharjoittelun on määrä jatkua muutaman päivän Italian jakson jälkeen Itävallan Mölltalissa 26.9. – 3.10.

– Laskettiin ihan reipas päivä, noin kymmenen laskua. Oli kyllä huikeeta päästä jälleen suksille. Fiilis oli hieno ja jalka tuntui hyvältä. Ja mikä parasta, se tuntui hyvältä vielä laskujen jälkeenkin, ”Andy” kommentoi.

Nuoremman polven laskijan Salmenkiven kausi päättyi valitettavaan loukkaantumiseen aiemmin tässä kuussa. Sveitsin Saas Feessä sattuneen kaatumisen jälkeen tehdyissä tutkimuksissa Salmenkiven polvessa todettiin eturistisidevamma, joka vaatinee leikkauksen. Operaation ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Lähde: Ski Sport Finland