Ensi vuoden pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat käynnistyvät kaikille avoimella kansanjuhlalla Lahden torilla ja lähikaduilla.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden hengessä rakennettavan avajaisjuhlan ohjelma nivoo yhteen suomalaisen urheilun ja kulttuurin. Juhlaa on suunnittelemassa ja toteuttamassa yli 1500 esiintyjän joukko ammattilaisista paikallisiin koululaisiin.

Avajaisjuhla polkaistaan käyntiin keskiviikkona 22.2.2017 klo 19 Lahden torilla. Kansainvälisen Hiihtoliiton viralliseen protokollaan kuuluvien juhlallisuuksien ympärille koottua ohjelmaa on tekemässä yli 1500-päinen esiintyjäjoukko urheilun ja kulttuurin paikallisia ja valtakunnallisia osaajia.

Avajaisten pääteemoja ovat ystävyys, rohkeus ja luonto.

– Haluamme tuoda perinteiset avajaiset ajan hengessä lähemmäksi yleisöä. Luvassa on lämminhenkinen ja yhteisöllinen tapahtuma, jossa suomalainen ja päijät-hämäläinen osaaminen pääsee laajasti esiin, kertoo avajaisten taiteellinen johtaja Hannu Kella.

Avajaisjuhlassa on mukana laaja kirjo eri lajien urheilijoita, tanssijoita ja laulajia, muun muassa tuhannen harrastaja- ja koululaislaulajan suurkuoro sekä Sinfonia Lahti kapellimestarinsa Dima Slobodenioukin johdolla. Täydellinen esiintyjäkattaus julkistetaan myöhemmin.

MM-kisoihin osallistuvien noin 60:n maan urheilijoista koostuva paraati saapuvat avajaisjuhlaan pitkin Aleksanterinkatua yleisön ympäroimänä. Aleksanterinkatu ja muut toria ympäröivät kadut suljetaan liikenteeltä avajaisten ajaksi.

Lähde: Kisajärjestäjien tiedote