Suomen miesten lentopallomaajoukkueen matka kohti kuudensia peräkkäisiä EM-kisoja jatkui kotiturnauksen puhtaalla 3-0 (25-22, 25-15, 25-22) avausvoitolla Ruotsista.

– Pelasimme vahvan ottelun, mutta se ei ollut niin helppo kuin eränumerot kertovat, kapteeni Eemi Tervaportti sanaili ”Finnkampenin” jälkeen.

Kotijoukkue lähti Ruotsin kaatoon seitsikolla, jossa passarina pelasi Tervaportti, hakkurina Lelu Ojansivu, keskipelaajina Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins. Liberon paikalla palloja nosteli Lauri Kerminen.

– Ruotsi on hieman erikoisempi vastustaja, jota vastaan ei ole usein pelattu. Vaikka en ole Suomessa syntynyt, olen kuitenkin omaksunut sen, ettei Ruotsille saa hävitä. Pyrin aina tuomaan kentälle oman energian sekä aggressiivisen pelityylini, Krastins sanaili.

Suomen pisterohmuiksi nousivat Ojansivu (18/+15) sekä Siirilä (10/+6). Normaalien voimaratkaisujen lisäksi Ojansivun valikoimasta löytyi tällä kertaa myös tarkat rullalyönnit.

Helsingin Jäähalli osoitti erinomaisuutensa myös lentopalloareenana. Yli kaksituhatpäinen yleisö eli ottelussa vahvasti mukana heti ensimmäisistä palloista lähtien. Päivän avauspelissä Portugali voitti Tanskan 3-1, joten lauantain Suomi-Portugali -ottelussa on paljon, sillä vain lohkon voittajalle on luvassa suora paikka ensi syksyn EM-kisoihin.

Lähde: Lentopalloliitto